Dragon Ball krachten voor Japanse schoolmeisjes – Makankosappo / Hadouken
Als je een fanatieke Twittergebruiker bent, dan heb je de foto’s van Japanse schoolmeisjes die een Qi/Ki attack uitvoeren vast al gezien. Mocht je het nog niet hebben gezien dan heb je de komende tijd in ieder geval wat meer te doen dan “Planken” en de “Harlem Shake”.
Bij een Makankosappo of Hadokening zijn er 2 of meer mensen aanwezig die een Qi/Ki attack nadoen, ze maken dan een foto van zichzelf midden in een actie.
De termen Makankosappo en Hadouken zijn niet zomaar uit het niets verschenen. Dit zijn namelijk termen uit de Manga serie Dragon Ball en computerspel Street Fighter. Makankosappo, letterlijk vertaald “Demonic Piercing Light Murder Gun” is een signature move van Dragon Ball personage Piccolo. Piccolo creëerde deze move om zijn aartsvijand Son Goku te kunnen verslaan. Hadouken werd gebruikt in Streetfighter door onder andere Ryu en Ken als ze een Qi/Ki ball afvuren.
Origine Makankosappo / Hadokening
Hoewel de trend van Japanse schoolmeisjes die een Qi/Ki attack uitvoeren nu pas wereldwijd bekend is, komt deze parodie niet uit Japan. In 2009 waren het namelijk de Zuid Koreanen die onder de naam “Qi attack play” energie ballen afvuurden zoals je ze zag in Street Fighter en Dragon Ball.
Echter is deze trend nooit overgewaaid naar het westen tot 25 april 2013 toen Japanse Twitter gebruikster @mkiiii9 een afbeelding van haarzelf en haar klasgenoten op Twitter plaatste waarbij een “Makankosappo” werd uitgevoerd. Hoewel de actie niet lijkt op de originele move uit de Dragon Ball serie werd het op Twitter toch een ware hit.
Van Makankosappo naar Hadokening
De Makankosappo werd door vele Japanse Twitter gebruikers nagedaan. Vaak waren het ook Japanse schoolmeisjes in hun schooluniform.
Al snel werd deze Japanse fototrend opgepakt door DJ en blogger KentBalls uit Oregon, USA. Hij gaf deze trend de naam Hadoken-ing van de speciale aanvallen uit Street Fighter genaamd Hadouken. Na het plaatsen van zijn blog kreeg hij binnen 24 uur 1.990 reacties en 42.000 up votes. Op dezelfde dag werd de trend opgepakt door BuzzFeed, Vice Magazine en ABC News.
Wanneer ga jij je eerste Makankosappo uitvoeren?