Kiss like the Dutch

Published On 17 February, 2014 | By Pim |

De Nederlandse kus, hoe ziet die er eigenlijk uit? Lang, kort, is het juist heel nat, of toch droog, subtiel, maar wel met passie? Ik ben er nog niet uit. Sinds mijn vrijgezellenbestaan heb ik alle handigheden weer aardig onder controle gekregen, maar een echte tactiek is er nog niet. Meestal laat je je toch leiden door de ander. Als het past dan past het. Goed. In het kader van Valentijnsdag én in het licht van de Olympische Spelen introduceert het Aids Fonds de #DutchKiss. Deze kus moet het symbool worden voor het universele recht op respect, vrije partnerkeuze, liefde en tolerantie.

De bedoeling is dat deze kus snel zijn weg vindt door het internet en hiermee de boodschap wereldwijd verspreidt. Volgens het Aids Fonds zijn wij Nederlanders de allerbeste in het rondsturen van liefde op alle mogelijke manieren. Na de French Kiss, de natte kus, de vriendschappelijke kus en de kus op de wang is er nu de #DutchKiss, een die meer zegt, meer laat zien en meer betekent. De kus voor tolerantie, voor iedereen, waar en wanneer dan ook. Soms onschuldig, weleens ondeugend, maar altijd vanuit je hart.

Het is iedereen wel duidelijk geworden dat de gezondheid van homoseksuele mannen wordt bedreigd door anti-homowetten en stigmatisering, terwijl het juist deze groep is die een verhoogd risico heeft. Slechts één op de tien homoseksuele mannen heeft toegang tot informatie over HIV, HIV testen en behandeling.

Een directeur van een Russisch staatstelevisienetwerk zei in een landelijk uitgezonden talkshow dat het hart van homoseksuelen na hun overlijden moet worden verbrand. In Nigeria heeft de president onlangs een anti-homowet aangenomen: wie een relatie aangaat met iemand van hetzelfde geslacht, kan 14 jaar gevangenisstraf krijgen. Om maar even wat te noemen.

Homoseksualiteit is in meer dan 70 landen ter wereld illegaal. Het Aids Fonds wil met de campagne de rechten, behandeling en zorg van homoseksuelen verbeteren.

Natuurlijk staan Gordon en co niet synoniem aan het beeld van de homo. En openlijk tongen  zonder schaamte, of het nou een hetero- of homostel is, is niet altijd even prettig om te zien. Het gaat dan ook om de keuze van het homo zijn ofwel om alle keuzes die je maakt en het respect wat de ander hiervoor toont.

Spread the love

Dus vecht jij graag voor tolerantie en ben je bovenal voor meer liefde op deze planeet? Geef dan eens wat vaker een kus en deel deze boodschap. En dan bedoel ik niet die drie lullige kusjes op de wangen waar wij als volk om bekend staan, maar geef een kus, waar je wilt, gewoon omdat het mag. Liefde is een fundamenteel recht voor iedereen, in welke vorm dan ook, laten we elkaar hier niet in de weg gaan staan.

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik waardeer en bewonder de mens, fijne muziek, prettige feestjes en een goed verhaal. En vanaf deze plek bedien ik jullie met fijne woordspinsels over bijzonder sappige, grappige, hippe, inspirerende, actuele, maar hoofdzakelijk zeer toffe dingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.