Duurzaam dansen met de sustainable dance floor

Published On 30 November, 2012 | By Chris |

Sustainable dance floor by Studio Roosegaarde

Daan Rosegaarde van Studio Roosegaarde was gister gast in De Wereld Draait Door en liet daar een aantal interessante projecten zien, ontwikkeld door zijn bedrijf. Studio Roosegaarde opereert op het snijvlak van het analoge en het digitale en creëert interactieve designs dat de dynamische relatie tussen ruimte, mensen en technologie ontdekt.

Geprikkeld door de uitzending van DWDD toch maar even een bezoekje gebracht aan de website van Studio Roosegaarde en een aantal projecten bekeken. Een van deze projecten sprong er meteen uit qua tofheidsfactor: The Sustainable dance floor is een dansvloer die energie opwekt doordat er mensen op dansen.

De duurzame dansvloer:

Het idee van het gebruiken van menselijke energie voor het opwekken van elektriciteit vind ik al langere tijd een interessante gedachte. Zo vraag ik me vaak af waarom al die puffende zwetende mensen in de sportschool zo hard hun best doen om energie te verbranden, terwijl deze energie nergens wordt opgeslagen of om wordt gezet in elektriciteit. Als je het zo bekijkt is de mens eigenlijk een heel efficiënte energiebron. Zo efficiënt zelfs dat we alsmaar dikker worden 😉

De duurzame dansvloer is een mooi stuk design, gecombineerd met functionaliteit en interactie. Wat mij betreft passen we deze technologie grootschalig toe!

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Vertaalt ideeën naar werkelijkheid , bouwt blogs en onderneemt. Maar is vooral overtuigd dat de beste dingen ontstaan uit interne motivatie. Daarom is de match met Toffedingen.een hele mooie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *