Een 6-urige werkdag voor Zweden

Published On 23 October, 2015 | By Sabine Langhout |

Zweden is een van de eerste landen die de shift maakt van de 8-urige werkdag naar de 6-urige werkdag. Waarom? Omdat uit onderzoek blijkt dat wanneer mensen een 6-urige werkdag hebben, ze vele malen productiever zijn. Dit komt doordat mensen efficiënter zijn en meer energie hebben. 

De Zweden hebben daarbij ook nog eens het geluk dat ze er qua salaris niet op achteruit gaan. Ze gaan simpelweg meer verdienen per uur. Het is de vraag hoe lang het duurt voor dat andere Europese landen Zweden achterna gaan. Zoals je misschien wel kan begrijpen is het een grote overgang, zeker voor de economie en overheid. Mensen hebben namelijk 10 uur in de week ‘over’.

Daarnaast blijkt ook nog eens dat deze overgang enorm veel geld zal besparen. Op dit moment betreft het wel alleen de ambtenaren. Er is nog een experiment gaande waarin de ene groep ambtenaren 30 uur per week werkt, en de andere helft 40 uur. Maar ze verdienen dus gewoon hetzelfde. Als uit dit experiment blijkt dat het wel degelijk voor alle partijen voordelig is, dan is de kans aanwezig dat er meer Europese landen overstag gaan.

De shift moet ook grote invloed hebben op het geluk van de mensen. Een 6-urige werkdag zou mensen namelijk veel gelukkiger maken dat de 8-urige werkdag.

Hieronder zie je een filmpje over de shift:

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Hallo! Als Communicatiewetenschap studente, en eigenaar van mijn eigen bedrijf SABcreëert, heb ik erg veel interesse in reclames en alles wat er om heen gebeurt. In mijn blogs probeer ik antwoord te geven op vragen over de reclames zoals: wat is de boodschap? Welke strategie komt in deze reclame naar voren? Is de reclame effectief? Wat ik leer tijdens mijn studie kan ik goed toepassen bij het beantwoorden van deze vragen. Daarmee wil ik mijn lezers wat meer mediawijs maken en een kritische blik geven op de duizenden reclames die jaarlijks voorbij komen. Meer weten? Check www.sabcreeert.nl!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *