Een H&M’etje aan de muur

Published On 7 April, 2014 | By Suzan van Aalten |

Wat hebben kunst en fashion met elkaar te maken? Aan welke modeketen denk je als het om duurzaam gaat? Juist, je zou het niet denken, maar Hennes en Mauritz (H&M) gaat deze week beginnen met kunst. Geen T-shirts voor aan de muur, maar echte werken, gemaakt door echte kunstenaars.

5+5=duurzaam

Bij H&M denk ik aan fijne maar goedkope kleding. Kleding die gemaakt is door kindjes in Bangladesh. Kleding die iedereen koopt, maar waarvan iedereen weet dat het té goedkoop is en niet ‘eerlijk’ is gemaakt. H&M wil, ik vermoed mede door dit imago, graag een nieuwe weg inslaan. Van Angora-merk naar duurzaam. Het idee: vijf kunstenaars gaan samen met vijf bekende Nederlandse vrouwen kunst maken. De kunstenaars hebben gekozen uit de duurzame thema’s: recycling, water, lonen, educatie en grondstoffen. Een goede zet voor H&M denk ik. Welke kunstenaars en welke vrouwen zullen er aan meewerken? Zal Doutzen Kroes bijvoorbeeld worden nageschilderd? Het is allemaal nog even gissen. Maar gelukkig weten we snel meer.

Promo

Vanaf 10 april is de nieuwe collectie van milieuvriendelijke materialen te zien. Natuurlijk kan dit experiment van H&M een goede promo-actie gebruiken. En dat zal ook gebeuren. Vanaf half april is de reizende expositie te zien op vijf grote pleinen in Nederland.

Ga jij een kijkje nemen bij de H&M-expositie? En hangt er binnenkort een H&M’etje aan jouw muur? Ik moet nog even wennen aan het idee dat er werk van de H&M in je huis kan hangen, maar ik moet zeggen, benieuwd ben ik wel!

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Game, set & match. Niet alleen sport is mijn passie, ook uit eten gaan, op citytrips en concerten bezoeken doe ik graag. Communicatie is mijn vak en ik ben altijd op zoek naar nieuwe trends en uitdagingen. Ik schrijf, woon en leef in Utrecht, maar ben ook vaak in Amsterdam te vinden om Toffe Dingen uit te checken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *