Een vak leren én militair worden? Je moet het maar kunnen!

Published On 14 April, 2014 | By Tom |

Ben je 15 of 16 jaar en hou je wel van een uitdaging? Ben je niet bang om een nat pak te halen en vind je samenwerken met kameraden het mooiste dat er is? Dan is de Veiligheid & Vakmanschap (VeVa) opleiding van Defensie echt iets voor jou! Heb je je vmbo-diploma (bijna) in de pocket dan is er niets meer wat jou tegenhoudt om met de VeVa te beginnen. Waar wacht je nog op?

De opleiding laat je kennismaken met de uitdagende wereld van de marine, de luchtmacht en de landmacht en daar is stilzitten zeker niet aan de orde. Dat begint al tijdens de opleiding waar je minimaal 8 uur per week aan het sporten bent. Daarnaast heb je ook nog eens de zekerhed op een MBO-diploma en kan je je ontwikkelen in een vakgebied waar je passie ligt. Je volgt de opleiding op een van de ruim 30 ROC’s door heel Nederland en je kunt kiezen uit negen richtingen: bedrijfsautotechniek, bouw, grondoptreden, ICT, logistiek, maritiem, mechatronica, vliegtuigonderhoud of zorg. Er is er dus altijd wel eentje bij jou in de buurt!

De VeVa opleiding is op 3 niveaus te volgen:

  • Niveau 2: duur 18-24 maanden
    Deze opleiding bereidt je voor op een functie als soldaat/matroos/marinier of korporaal.
  • Niveau 3: duur 30-36 maanden
    Deze opleiding bereidt je voor op de functie van onderofficier (voor Zorg en Vliegtuigonderhoud is niveau 3 een korporaalsfunctie)
  • Niveau 4: duur 42-48 maanden
    Deze opleiding bereidt je voor op een onderofficiersfunctie bij Zorg of Vliegtuigonderhoud

veva-2

Tijdens de VeVa opleiding ga je écht kennismaken met de wereld van Defensie. De trainingen vinden plaats op plekken waar je later mogelijk komt te werken. Dat kan zo maar op een kazerne of aan boord van een schip zijn. Daarnaast ga je op bivak en loop je een uitdagende stage bij een van de onderdelen van de krijgsmacht. Ontdekken of de VeVa bij jou past en op welke ROC jij terecht kunt? Neem dan een kijkje op VeVa.nl

 

toffedingen_advertorial

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik hou van communicatie. Niet alleen in de kroeg of in de supermarkt, maar ook zeker online! De vrijheid die het internet me biedt is me een groot goed. Mijn doel? Een (virtuele) glimlach om een schrijfsel maakt ook mijn dag weer heel wat plezieriger!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *