En de winnaar is… Selfie

Published On 22 November, 2013 | By Sam |

Tegenwoordig maakt bijna iedereen zich er wel eens schuldig aan. Een kiekje maken van jezelf! Want naast dat we afgelopen jaar met z’n alle prachtige foto’s van regenbogen, dieren en gebouwen hebben gemaakt, is er ook een recordaantal ‘selfies’ vastgelegd. Een selfie? Ja ‘Een foto die iemand van zichzelf neemt, meestal met een smartphone of webcam, en uploadt naar sociale media’.

Het gaat zelfs zo ver dat het woord ‘selfie’ door de Britse Oxford University Press is uitgeroep tot het woord van het jaar! En deze Oxford Press is er niet zomaar eentje, nee, het is onder andere de uitgever van de gerenommeerde Oxford- woordenboeken. Wel een woordenboek met kwaliteit dus!

Volgens woordenboek uitgeefster Katherine Martin is ‘selfie’ waarschijnlijk afkomstig uit Australië. Veel Aussies zetten achter straattaal achtige woorden een ‘-ie’, bijvoorbeeld ‘barbie’ voor barbecue, ‘firie’ voor brandweerman en ‘tinnie’ voor een biertje in blik. En blijkbaar viel dit bij de rest van de wereld ook wel in de smaak want de cijfers liegen er niet om. Oxford Press heeft onderzoek gedaan naar de toename van selfie en wat blijkt, het woord is afgelopen jaar 17.000% meer gebruikt.

Selfie

Geloof het of niet, maar alleen al wanneer je op Twitter een kijkje neemt bij het woord #Selfie, zul je je verbazen over de 1001 dagelijkse uploads.

Denk je nu: Wat een onzin! Waarom het woord selfie? Ik vind meisjes die dat doen maar dom? Oordeel niet te snel! Volgens het Engelse online nieuws magazine Slate zijn selfies voor tienermeisjes namelijk een manier om hun zelfvertrouwen te vergroten. Tegenwoordig worden meisjes vaak afgebeeld als een seksobject, maar wanneer tieners selfies maken kunnen ze zelf bepalen hoe ze zichzelf neerzetten, aldus Slate. Toch maar snel je camera pakken dan?

Benieuwd hoe je de meest sexy selfie maakt? Bekijk dan zeker deze video

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik ben Sam! Een enthousiaste student bedrijfscommunicatie die graag schrijft over Toffe Dingen. Ik hou van appels, de Efteling en vroeg opstaan. Voor Toffe Dingen schrijf ik over van alles. Als het maar Tof is. Ik word blij van chocola, groene thee en leuke mensen om me heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *