Eten halen via de app!

Published On 3 September, 2013 | By Sam |

Jaarlijks gooien we steeds meer voedsel weg. Behoorlijk zonde vinden vele mensen! Er wordt dan ook al jaren lang geprobeerd een oplossingen te vinden om dit tegen te gaan. Helaas nog zonder succes. Totdat vorige week een groep Amerikaanse ondernemers met een nieuw idee kwamen, Leftoverswap.

Leftoverswap is een app waarbij je je overgebleven voedsel kunt laten ophalen. De app werkt zoals je waarschijnlijk al verwacht:
Je hebt heerlijk eten gemaakt, maar je hebt nog een portie over dat je niet meer opeten gaat. Je zit vol. Je bent er klaar mee. Het is genoeg. Maak dan een foto van dit overgebleven eten en stuur het naar de app. Als je honger hebt, open dan de app en je ziet direct de beschikbare restjes uitgezet op een kaart. De hongerige persoon maakt contact met de persoon die al heeft gegeten en kan vervolgens een afspraak maken om het eten op te halen.

Deze app toont dus simpelweg de route naar het eten waar jij op dat moment zin in hebt. Een geweldige oplossing tegen voedselverspilling! Maar niet alleen dat. Stel, je bent net begonnen met studeren in een nieuwe stad, dan is dit een leuke manier om met mensen bij jou in de buurt in contact te komen.

Helaas werkt de app momenteel alleen nog in Amerika, maar zal binnenkort ook in Nederland beschikbaar zijn.

Ted Talk over voedselverspilling

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik ben Sam! Een enthousiaste student bedrijfscommunicatie die graag schrijft over Toffe Dingen. Ik hou van appels, de Efteling en vroeg opstaan. Voor Toffe Dingen schrijf ik over van alles. Als het maar Tof is. Ik word blij van chocola, groene thee en leuke mensen om me heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *