Everyday is a saturday met verse, pure koffie

Published On 17 June, 2014 | By Freek Keesen |

Mag ik je een existentiële vraag stellen over koffie? Is koffie a) uitsluitend een boost om de dag te beginnen, of b) een moment van genot? Indien (a) geantwoord, verlaat dan a.u.b. dit artikel.

Diep gaan

We zijn er allemaal schuldig aan: Genoegen nemen met minder. We staan in de rij voor het koffie-apparaat om vervolgens in het plastic kopje te staren tot we er niks behalve zwarte depressie in zien. Op visite accepteren we een kopje Senseo uit beleefdheid en proberen we de ranzige smaak weg te spoelen met een koekje. Nespressocups zien we al als high class, omdat…tja…Clooney. Met de smoes dat we krap bij kas zitten ben je misschien wel eens zo laag gegaan dat je aanmaakkoffie hebt gedronken. Ik in ieder geval wel. En Robin Nijsse van Edias Coffee ook:

rechts: Robin Nijsse

rechts: Robin Nijsse

Van huis uit en op kantoor heb ik eigenlijk altijd niet verse koffie, Senseo of nog erger, instant koffie gedronken. Dit is koffie omdat dat toevallig zo op de verpakking staat, een bakje “rocket fuel” om de dag mee te beginnen. Toen ik echte koffie leerde kennen was het voor mij snel duidelijk, dit wil ik met zoveel mogelijk mensen delen.

Elke dag een zaterdag

Die droom om het pure koffiegenot te delen met mensen maakte Robin Nijsse tot werkelijkheid. Wat als je elke dag kon genieten van een bakje koffie uit vers gebrande bonen? Bonen uit de koffielanden in de ‘coffeebelt’ van Midden-Amerika, Afrika en Azië. Ogen sluiten en even een moment in de echt exotische wereld begeven. Dat is het idee achter Edias, wat staat voor ‘Everyday is a saturday‘.

Ethiopie-Sidamo-1024x768

Het verhaal achter de koffie

In onze westerse bubbel is alles altijd beschikbaar. Maar niet alles kan altijd vers zijn. Ook koffiebonen is een seizoensgebonden natuurproduct. In de winkels vind je daarom bijna altijd blends, ofwel melanges van verschillende soorten koffie.

Edias wil jou juist de pure en verse koffie (in)schenken. Er is gelukkig elke maand wel een regio waar het koffieseizoen in volle gang is. Je zult van Edias geen Java krijgen in april en geen Costa Rica in december. Iedere regio heeft zijn eigen unieke karakteristieken, die voortkomen uit onder andere de geografische verschillen en het verwerken van de koffiebessen. De koffie uit de verschillende regio’s onderscheidt zich zo sterk van elkaar dat je na wat oefening aan de smaak van de koffie kunt “aflezen” waar de koffie vandaan komt.

Bekijk de Edias Coffee website door op onderstaand logo te klikken:

ediascoffee-small

 

Website op basis van WordPress webdesign door JijOnline.

5.00 avg. rating (99% score) - 5 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

hou van Toffe Dingen als: Devin The Dude ● Michael Jordan ● Opgezwolle ● The Big Lebowski ● The Daily Show ● HBO ● Traveling ● FreakyFreek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *