Facebook het nieuwe Marktplaats?

Published On 6 October, 2016 | By Madelon Roskamp |

Sinds 3 oktober 2016 heeft Facebook in Amerika, Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw Zeeland een extra functie van de app gelanceerd genaamd; Facebook Marketplace. Hier kunnen mensen hun 2e hands spullen aanbieden, verkopen en kopen.

De afgelopen jaren is Facebook enorm gegroeid, niet alleen voor het bedrijf zelf maar ook voor de gebruikers. Veel bedrijven hebben een Facebookpagina, zetten campagnes op en komen in contact met hun klanten. Niet alleen voor bedrijven maar ook particulieren is Facebook meer geworden dan alleen berichten, filmpjes op je tijdlijn en chatten met vrienden. Zij richten groepen op voor het aanbieden van nieuwe en 2e hands spullen, woningen, huisdieren enz. In deze groepen worden al foto’s geplaatst en onderhandeld over de prijs, echter is dit al snel chaotisch, dus niet ideaal.

De vraag is natuurlijk of deze functie voor Facebook ook in Nederland beschikbaar wordt gesteld. Voor deze groepen zal dit een uitkomst zijn. Hoe werkt deze functie van Facebook? 

Zoals in het filmpje te zien, werkt de nieuwe functie vrij gemakkelijk. Facebook heeft veel persoonlijke informatie van jou, dit door de pagina’s je volgt en likes die je geeft. Hierdoor wordt er al reclame waar jij mogelijk interesse in kan hebben getoont. Dit kan Facebook Marketplace natuurlijk ook doen met de producten die worden aangeboden in jouw omgeving, deze verschijnen dan op jouw tijdlijn.
Ben jij geïnteresseerd in de nieuwe optie van Facebook of gebruik je toch liever Marktplaats? Wij zijn benieuwd of de deze functie een succes zal worden in Nederland. Jij ook? Laat het hieronder weten in de reacties of op Facebook.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *