What’s next? Paper!

Published On 7 February, 2014 | By Wendy |

Facebook jubileert! De sociale netwerksite bestaat tien jaar en dat blijft niet onopgemerkt. Gebruikers worden massaal gespamd met de zogeheten ‘Facebook-film’. Maar als wij de geruchten moeten geloven gaat Facebook in 2017 toch echt ten onder. Wat gaat Mark Zuckerberg doen om zijn hachje te redden? Juist, het is tijd voor iets nieuws; Paper! 

De iOS-app Paper is de eerste creatie van Facebook Creative Labs en lijkt op veel vlakken op de reguliere Facebook App. Je kunt ‘stories’ plaatsen, vrienden uitnodigen, berichten van vrienden bekijken etc. Paper is alleen iets meer ‘magazine-achtig’. Allereerst is de besturing erg bijzonder, je scrollt horizontaal door de content heen. Verder is de applicatie simpel vormgegeven in grote vakken en zijn de knoppen onderdeel geworden van de geplaatste foto’s en (nieuws)berichten. Hierdoor ligt de focus echt op de content.

Paper combineert statusupdates met nieuws en is opgedeeld in verschillende secties. Kies bijvoorbeeld voor stories, foto’s van vrienden, algemeen nieuws, fotografie, koken of maak zelf een sectie aan. Zoals we allemaal wel weten beschikt Facebook over ontzettend veel data van haar leden. Door middel van deze data kan de nieuwe applicatie zich helemaal aanpassen naar de behoeften en interesses van de gebruiker. Naast de updates door vrienden en organisaties die je al volgt, worden er in verschillende secties automatisch gerelateerde nieuws- en achtergrondartikelen geplaatst. Klinkt veel belovend hè? 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=IhrbT9O6kW8

Een groot voordeel aan Paper is dat de applicatie reclamevrij is. Of dit zo blijft, is natuurlijk maar de vraag. Waarschijnlijk niet. Dezelfde vraag geldt trouwens voor de naam ‘Paper’. FiftyThree, de ontwikkelaars van de schetsapp Paper die al jarenlang bestaat, wil dat Facebook de naam van haar app aanpast. Niet geheel onterecht denk ik. Als de nieuwe app van Facebook een hit wordt, dan kan hij de schetsapp die dezelfde naam draagt, compleet van de kaart vegen.

Paper is op dit moment alleen beschikbaar in de Amerikaanse App Store. Wanneer wij ‘m kunnen downloaden is nog onbekend. Voor wie niet kan wachten op de Nederlandse release; een handleiding om een Amerikaans Apple ID aan te maken zodat je de app toch kunt downloaden en testen. Paper is onderdeel van een reeks applicaties die Facebook dit jaar gaat uitbrengen. De hamvraag blijft; is dit de manier om de sociale netwerksite te redden van haar ondergang? 

5.00 avg. rating (99% score) - 9 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik wil alles met liefde doen, dit lukt niet altijd. De zon is mijn beste vriend, regen mijn aartsrivaal. Ik ben een nerd, maar dol op mode. Slapen doe ik weinig, praten te veel. Mijn vocabulaire bevat prestigieuze woorden, Van Dale kent ze niet. Ik neem mezelf niet te serieus, dat laat ik aan anderen over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *