Fahrradi Farfalla FFX – wegenbelasting vrij

Published On 30 May, 2012 | By Ming |

Een wegenbelasting vrije Ferrari klinkt als een droom, maar we hebben het hier dan ook niet over het echte werk. Van de buitenkant lijkt de Fahrradi Farfalla FFX wel degelijk op een Ferrari, echter is de binnenkant totaal anders.

Ferdinand GT3 RS

De makers van dit voertuig, MT Racing uit Oostenrijk hebben een aantal jaar geleden al een replica gemaakt van een Porsche 911 genaamd Ferdinand GT3 RS. De voertuigen lijken als 2 druppels water op elkaar, op een kleine detail na. Onderhuids is het namelijk gewoon een fiets.

Geen replica

Nu 2 jaar later hebben de Oosterijkers geen exacte replica gebouwd maar het is wel duidelijk te zien dat het ontwerp geïnspireerd is door Ferrari. Ze omschrijven het zelf als volgt: “Fahrradi is een combinatie van het Duitse woord ‘Fahrrad, wat fiets betekent. De ‘i’ hebben ze geleend van de Apple Society. Echter hebben we dit keer niet een kopie gemaakt van een bestaand model, maar hebben we een ontwerp gemaakt wat mogelijk een toekomstig model kan zijn van een bestaand automerk.”

Aandrijving

De Fahrradi Farfalla FFX wordt aangedreven door 1 of 2 personen met een directe injectie. De prestaties van het voertuig hangen af van de bestuurder(s). Maar de makers hebben het over een verbluffende een derde paardenkracht. De uitlaat is ook menselijk, hoewel niet bekend is wat de emissie is.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Mensen die me kennen, zeggen dat ik een visueel ingesteld persoon ben. Daar zouden ze weleens gelijk in kunnen hebben. Ik hou dan ook van beelden, of het nou gaat om een foto, een video of gewoon een mooi ontwerp. Niet voor niets bestaat de uitdrukking; Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Ming op Google+

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *