Fidget Spinners: Waar zijn ze eigenlijk voor?

Published On 12 August, 2017 | By Yannic Doeve |

Wellicht is het sommigen van jullie ontgaan, maar ons niet. Afgelopen maand is de Fidget Spinner een hype van ongekende hoogte geweest. Het kleine apparaatje is wereldwijd massaal aangeschaft. Maar liefst 49 van de 50 meest verkochte speelgoed artikelen op Amazon.com zijn Fidget Spinners. Daar waar Bol.com in Nederland regeert als het om online warenhuizen gaat, is Amazon dat in Amerika en andere delen van de wereld.

Wat is een Fidget Spinner?

We beginnen even bij het begin. De Fidget Spinner is in 1993 al bedacht door de Amerikaanse Catherine Hettinger. Zij bedacht het draaischijfje als bezigheidstherapie voor haar dochter. Het werd destijds al redelijk verkocht. Tegenwoordig verdient ze er echter helemaal niets aan. Het patent dat ze had heeft ze laten verlopen in 2005. Destijds kon ze de administratiekosten niet betalen. Het bedrag bedroeg $400. De Figdet Spinner draait, meer doet hij eigenlijk niet. Je kunt het in één hand vasthouden en laten draaien.

Bezigheidstherapie

Catherine bedacht het speeltje destijds om haar dochter bezig te houden. Dat werkte, en ze haalde er een verkoopdeal uit met een speelgoedverkoper. Een tijdje terug is het speeltje plots weer immens populair geworden. Onder kinderfysiotherapeuten is het speeltje al langer goed bekend. Die raden ze aan voor kinderen met een lage of hoge zintuiglijke prikkelverwerking. Kinderen die onderprikkeld zijn, hebben soms wat nodig om in de klas alert te worden. Dan werkt zo’n speeltje goed. Het beste voorbeeld zijn mensen die de hele dag aan het tikken zijn met hun voeten, of collega’s die constant klikken met hun pen. Zo’n Fidget Spinner is ideaal voor hen. Het houdt hen bezig, maar brengt geen overlast bij anderen.

What’s next?

Zoals veel rages, is ook de Fidget Spinner rage volledig uit de lucht komen vallen. Het lijkt alsof ze elkaar in een steeds rapper tempo opvolgen. Dat neemt niet weg, dat dit apparaatje wel gewoon een tof hebbedingetje is. Wij zijn benieuwd wanneer en wat de volgende rage wordt!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.