Do me a Fiverr

Published On 4 December, 2013 | By Pim |

Zal ik voor één hele week jouw vriendje worden (in relatie) op Facebook? Ja? Zou je dat leuk vinden? Dan regelen we dat. Dat wordt dan 5 Dollar. Je kunt me vinden op Fiverr. Bij sommigen al bekend, maar voor degenen die nog onwetend zijn over deze fantastische website hier een (nieuwe) introductie. De website Fiverr geeft mensen die een (kleine) dienst kunnen leveren namelijk een podium. Het idee bestaat al langer, maar de laatste tijd wint Fiverr behoorlijk aan populariteit. Even jullie aandacht dus.

Fiverr is de Engelse term voor een vijfje, maar ook de naam van een website waar je online klusjes (digitale diensten) kunt verlenen. Mensen van over de hele wereld zitten hier klaar om je te helpen bij bijvoorbeeld een grappige act toegespitst op jouw voorkeuren, het inzingen van een lied of het vertalen van een tekst. Diensten op Fiverr worden ‘gigs’ genoemd en kosten 5 Dollar (3,5 Euro) of een klein veelvoud hiervan. Maar wat kun je nou eigenlijk met dit toch wel erg lage bedrag waar je tegenwoordig nog niet eens twee biertjes voor kunt halen?

Bied je talent aan

Fiverrs zijn grotendeels digitaal, maar dit is geen bestaande regel (echter, voor 5 Dollar kun je een fysiek product niet de wereld rond sturen). Veel mensen bieden hun ontwerp- of programmeerkunsten aan. Ze zijn hier vaak opvallend goed in, werken snel en er is snel resultaat. Voor het verkopen van een gig meld je je aan, log je in en zet je de dienst op de website, inclusief uitgebreide omschrijving. Dit laatste is erg belangrijk: mensen willen graag weten waar ze aan toe zijn, dus hoe meer details hoe minder misverstand (gebruik een videoboodschap!). Na goedkeuring van Fiverr komt je dienst online en kun je aan de slag. Zorg direct voor positieve feedback op jouw gebruikte diensten. Vraag dus altijd om een reactie bij tevreden kopers. Overdrijf daarom goed, maak nieuwe connecties en zorg voor naamsbekendheid!

Fiverr pakt 20% commissie, waarbij je dus 4 Dollar overhoudt. Het lijkt weinig, maar omdat het kopen van een Fiverr (gig) heel laagdrempelig is, kan dit snel oplopen. Je hoeft niet te onderhandelen over de prijs, de verkoop is snel gerealiseerd en een tevreden klant weet waar hij de volgende keer moet shoppen.

Het is geen vervanging van je inkomen, maar wel een leuke manier om geld bij te verdienen. Met 5 hele Dollars kan ik een prima maaltijd scoren. En van eten word ik erg gelukkig lieve mensen. Dus wie wil met mij een week lang de (digitale) liefde bedrijven op Facebook? Pas de problème. Wat eten we vanavond?

4.92 avg. rating (98% score) - 12 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik waardeer en bewonder de mens, fijne muziek, prettige feestjes en een goed verhaal. En vanaf deze plek bedien ik jullie met fijne woordspinsels over bijzonder sappige, grappige, hippe, inspirerende, actuele, maar hoofdzakelijk zeer toffe dingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *