iPhone met Flappy Bird? Goud waard!

Published On 18 February, 2014 | By Wendy |

iPhones vliegen voor duizenden euro’s over de digitale toonbank van eBay. Duizenden euro’s? Ja! En dat allemaal vanwege het befaamde spel Flappy Bird. Dong Nguyen kon er niet meer tegen! De Vietnamese ontwikkelaar haalde het spel vorige week offline waarna de jacht op iPhones met Flappy Bird werd geopend.

De Vietnamees verdiende met de advertenties in Flappy Bird gemiddeld 50.000 dollar per dag. Toch koos de ontwikkelaar ervoor het spel offline te halen. Maar waarom dan? Goede vraag! Volgens Dong Nguyen is het nooit zijn bedoeling geweest het spel verslavend te maken. Het moest ontspanning bieden voor een aantal minuten per dag, niet voor uren. Hij is er van geschrokken dat mensen echt verslaafd raakten aan zijn spelletje.

Schermafbeelding 2014-02-15 om 23.19.40

Flappy Bird is dus niet meer verkrijgbaar in de App Store en Google Play. Voor mensen met een Android toestel; er is nog een manier om de game op je telefoon te zetten. iPhones met het beruchte spel zijn momenteel grof geld waard. Op eBay werd vorige week op een  iPhone 5s meer dan 90.000 dollar geboden. Op dit moment lopen de prijzen erg uiteen, maar liggen nog steeds vele malen hoger dan de dagwaarde van de betreffende iPhones.

Gelukkig zijn er voor de iPhone gebruikers onder ons een aantal Flappy Bird imitaties beschikbaar zoals ‘Splashy Fish‘. Dus te treuren hoeven we zeker niet. Een aantal ‘slechte’ klonen zijn offline gehaald door App Store. Wil je als iPhone gebruiker toch de enige echte game zelf eens spelen? Via deze website  kan het via je lap- of desktop!

5.00 avg. rating (99% score) - 7 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik wil alles met liefde doen, dit lukt niet altijd. De zon is mijn beste vriend, regen mijn aartsrivaal. Ik ben een nerd, maar dol op mode. Slapen doe ik weinig, praten te veel. Mijn vocabulaire bevat prestigieuze woorden, Van Dale kent ze niet. Ik neem mezelf niet te serieus, dat laat ik aan anderen over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *