De Föhnbar: Nu ook in Nederland

Published On 22 October, 2016 | By Madelon Roskamp |

Enkel je haar laten stylen bij de kapper. Een fenomeen wat in grote steden als New York, L.A. en Parijs eerst alleen ‘normaal’ was voor celebrities, is door de jaren heen steeds populairder geworden bij het ‘gewone publiek’. Zo is de Blow dry bar een aantal jaar geleden naar Nederland ‘overgewaaid’. En met succes. De afgelopen jaren poppen er steeds meer Föhnbars op in verschillende grote steden in Nederland.

Blow dry bar

Enige tijd geleden opende er in Amsterdam een nieuwe Blowdry bar, ook wel Föhnbar genoemd. Wat houd het precies in, zo een Blowdry bar? Het is een plek waar ze je haar professioneel wassen, drogen en stylen. In deze salons komt er geen haarverf of schaar aan te pas. Wel kun je je haar laten doen voor een première, avondje uit, wanneer je een bad hair day hebt of gewoon voor een touch up bijvoorbeeld tijdens het shoppen.

De salons hebben een aantal modellen / coupes waar je uit kunt kiezen. Deze coupes zijn afgestemd op haarlengte en haarstructuur. Hier worden styling producten op aangepast. Je haar wordt gewassen, gedroogd/geföhnd en gestyled en na 30 minuten sta je met een mooie coupe weer buiten.

De complete ervaring

Sommige Blowdry bars bieden naast het stylen van je haar ook de complete ervaring waar je je nagels en wenkbrauwen kunt laten doen. Samen met een lekker kopje koffie of een goed glas wijn kom je helemaal tot rust.

De prijs

Wat kost dat ongeveer, zo een ‘Föhnbar experience?’  Bij de meeste Föhnbars wordt voor ongeveer €30 jouw haar gewassen, gedroogd/geföhnd en gestyled. Het is per salon wel verschillend welke modellen/ kapsels je kunt kiezen. Zo geven verschillende salons ook de mogelijkheid om je haar te vlechten of op te steken.

Een aantal Föhnbars bieden ook manicures aan, waxen, epileren, verven en stylen je wenkbrauwen. Om totaal ontspannen de salon te verlaten geven een aantal salons de mogelijkheid tot een massage voor je hoofd, nek en handen.

Ben jij al bij zo’n Blowdry bar geweest? Laat een comment achter op Facebook of in de reacties.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *