Fong Leng: Carnaval van mode en kunst

Published On 26 February, 2014 | By Caitlyn |

De mini-tentoonstelling van Fong Leng in het Amsterdammuseum is een carnaval aan mode en kunst. ‘Fashion & Art’ het staat op alle posters van de tentoonstelling maar je vindt er een soort carnaval aan mode en kunst.

De kleine tentoonstelling die is verdeeld over twee zalen, is eclectisch net als de ontwerpster van de kleding. De ronddraaiende poppen trekken meteen de aandacht. De ontwerpen zijn kleurig en bijzonder. Van ver lijkt een jas van bont gemaakt te zijn maar zodra je er voor staat en naar de jast blaast, zie je dat het veren zijn. En voor degenen die het zich afvragen, ja, ik heb naar een ontwerp geblazen. Een andere jurk lijkt van blauw katoen maar zodra je dichterbij komt zie je dat het allemaal van leer is. De jurk is lichtblauw en heeft rode leren klaprozen erop.

Een van Fong Leng's kunstwerken

Een van Fong Leng’s kunstwerken

De bijzondere details zijn zeker een kenmerk van Fong Lengs ontwerpen en ook van haar kunst. Vaak zijn tentoonstellingen over ‘fashion & art’ modetentoonstelling met haute couture die moeilijk te dragen zijn. Dit keer is het een tentoonstelling met letterlijke mode en kunst. Naast ontwerpster is Fong Leng ook kunstenares. Zo hangen er in de twee zalen ook werken die op het eerste gezicht schilderijen lijken. Wanneer je dichterbij komt zie je dat het werken zijn die aan elkaar genaaid zijn. Verschillende stoffen zoals leer en fluweel zijn gecombineerd zodat ze schilderijen lijken.

Dat niet alle kledingstukken die tentoongesteld mooi zijn, is opzettelijk. Fong Leng zegt over deze stukken: ‘Ik voeg elementen toe zodat mensen er een verhaal bij moeten verzinnen. Ik bedoel er niks mee maar mensen vullen het zelf in. Daarom is het leuk.’ Een van de ontwerpen heeft porseleinen poppenhoofden op de kraag. Eng en onlogisch.

Ook al zijn de werken van Fong Leng niet mooi op een traditionele manier, het is een leuke manier om een middag te discussiëren over kunst en kleding met je medebezoekers. Ook de rest van het museum is een bezoekje waard. De tentoonstelling over Fong Leng loopt nog tot 16 maart dus je moet er snel bij zijn.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Journalist, danseres en modeliefhebber. Mijn nieuwsgierigheid is onbeperkt en ik ben altijd op zoek naar iets nieuws. Muziek staat altijd op, zonder word ik namelijk hartstikke onrustig. Mijn kledingkast puilt uit en mijn handen oefenen altijd in het klein choreografieën. Mijn quilty pleasure is disco muziek en daarnaast heb ik nog heel veel rare gewoontes. Schrijven is hoe ik mijn leven door kom, zowel hier als op mijn eigen blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *