FOX News? Nee, Vox

Published On 30 January, 2018 | By Isabella van den Berg |

De namen liggen dichtbij elkaar, maar hun ideeën niet. Ik laat jullie graag kennis maken met Vox.

Vox is een Amerikaanse nieuwswebsite, waarvan de eigenaar Vox Media is. Net als FOX News publiceren zij artikelen, maar er is een duidelijk onderscheid in waar Vox voor staat.

FOX News ken je waarschijnlijk als een rechts, conservatief georiënteerde, nieuwszender die ongekend populair is in hun thuisland Amerika. Je zou kunnen zeggen dat Vox een tegenhanger is van de gigant Fox News.

Ik ben Vox ooit tegengekomen op YouTube, waar een video van hun als voorgesteld op mijn homepagina stond. Helaas weet ik niet meer welke video het precies was, en waar het over ging, maar ik weet nog wel dat ik na het zien van die ene video, ik de rest van hun video’s ‘gebingewatched’ heb.

Voor mij voelde Vox als een platform waar nieuws op een andere manier gebracht werd. Tot nu ben ik eigenlijk alleen maar hun YouTube video’s blijven kijken, terwijl normaal, als ik iets interessants tegenkom op het internet, ik alles gelijk ga bekijken en opzoeken; Instagram, Twitter noem maar op. Met Vox was het anders omdat de video’s zo’n indruk maakten, dat ik misschien dacht dat de rest tegenviel. Nu hoef je niet alles overal te volgen, maar dit was een opvallend geval omdat ik dat normaal juist wél doe.

Vox: indrukwekkende video’s

De onderwerpen van hun artikelen/video’s gaan alle kanten op: politiek, wetenschap, milieu en cultuur. Maar ook bijvoorbeeld muziek en maatschappelijke problemen/vragen. Dat is nou juist het gene wat ik zou tof vind aan Vox: de onderwerpen die alle kanten op gaan en, het beste, de video’s die ze maken met vragen waarvan je ze nooit wist dat je ze had. Een paar leuke voorbeelden zijn:

Naast de onderwerpen en inhoud van hun content, is alles ook nog eens super mooi vormgegeven. Wat wil je dus nog meer?

De reden waarom ik het nu over Vox heb, is omdat ik nog niemand ben tegengekomen die het ook kende. En natuurlijk heb ik het met vrienden gedeeld en ze geprobeerd aan te steken met het enthousiasme dat ik heb. Maar misschien kende jij het al wel. Zo niet, dan hoop ik je nu geïnspireerd te hebben om Vox eens op te zoeken.

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Hey! Mijn naam is Isabella, beginnende blogger en stagiair. Ik hou van muziek, trends, fashion en teckels.