Gamestick: meest compacte tv game console ooit gemaakt

Published On 3 January, 2013 | By Ming |

“Er zijn wereldwijd 1.416.338.245 televisies waarvan minder dan 1% gebruikt wordt om mee te gamen!”, zo begint PlayJam op hun pagina bij Kickstarter over hun project Gamestick. PlayJam vind dat gameconsoles en de content ervan veel te duur is. Daarom zijn ze 12 maanden geleden de uitdaging aangegaan om de meest open, compacte en draagbare TV gameconsole ooit te creëren. Voor een prijs van $79 US Dollar biedt Gamestick de meest goedkope oplossing om te gamen op je televisie.

Werking Gamestick

De kleinste gameconsole voor je televisie is eigenlijk een complete console die je aan kan sluiten op je Smart TV, en dat terwijl de Gamestick maar net iets groter is dan de meeste USB sticks. Door middel van HDMI sluit je de console direct aan op je televisie. Daarna kan je via bluetooth verbinden met je controller zodat je kan gamen.

Gamestick is open

De mobiele gamesindustrie draait volledig op de gamesmarkt met een open platform, ditzelfde wilden de bedenkers van de Gamestick ook naar de tv brengen. Waarom open? Simpelweg zodat meer ontwikkelaars kunnen bijdragen aan innovatie en de ontwikkeling sneller op gang kan worden gebracht. Daarom gebruiken de ontwikkelaars van Gamestick het Android ecosysteem waardoor het een volledig open platform is.

Compact en draagbaar

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen onderweg. Traditionele game-consoles zijn groot en kunnen daarom niet overal mee naartoe worden genomen. De ontwikkelaars van de Gamestick wilden inspelen op het feit dat mensen steeds mee onderweg zijn. De Gamestick is zo klein dat je het gewoon in je broekzak mee kan nemen. Om helemaal in details te treden: de Gamestick past in de controller, en zelfs de controller kan je in je broekzak steken.

Games bij Gamestick

Op dit moment zijn er zo’n 700.000 Android spellen verkrijgbaar, tot nu toe hebben de ontwikkelaars van Gamestick zo’n 200 titels gevonden die ook geweldig te spelen zijn op de GameStick. Dit aantal is nog steeds groeiende. Het meest aantrekkelijke van al die games is dat de prijs zo laag is en soms zelfs gratis.

Meer weten over de Gamestick? Kijk dan op hun Kickstarter pagina.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Mensen die me kennen, zeggen dat ik een visueel ingesteld persoon ben. Daar zouden ze weleens gelijk in kunnen hebben. Ik hou dan ook van beelden, of het nou gaat om een foto, een video of gewoon een mooi ontwerp. Niet voor niets bestaat de uitdrukking; Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Ming op Google+

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *