Graphic Design Festival Breda

Published On 21 April, 2014 | By Pim |

Oorspronkelijk waren een drukker, typograaf, schrijver, graficus en ontwerper losse beroepen. Zet je deze vaardigheden tegelijk in, noem je jezelf een grafisch vormgever. Het tweejaarlijks Graphic Design Festival Breda (GDFB) laat zien dat ontwerpers van nu meer doen dan alleen wat geknutsel met kleuren, vormen en letters. De vierde editie van dit festival neemt je mee in het ontwerpproces van internationale ontwerpers in een maatschappelijke context.

Met meer dan 15.000 bezoekers en 75.000 passanten het grootste binnenlands event op grafisch gebied; niet te missen dus. Via exposities, workshops en rondleidingen laat het GDFB je beleven wat de dagelijkse beïnvloeding van beeld met je doet. Elf dagen lang staat het centrum van Breda in het teken van de kracht van de verbeelding; in expositieruimtes (o.a. in de Nieuwe Veste), maar ook op tijdelijke locaties verspreid door de stad.

Tijdens het festival kun je ervaren hoe deze en volgende generaties ontwerpers omgaan met grafisch ontwerp, illustratie, motion graphic, data visualisatie, typografie en visuele storytelling. De confrontaties in de exposities en de rondleidingen maken je bewust over de rol hiervan in de huidige maatschappij.

Het GDFB is internationaal georiënteerd, maar is ook, en misschien wel vooral, bedoeld voor mensen die denken niks te maken te hebben met grafisch ontwerp, maar zich niet goed bewust zijn van de dagelijkse invloed hiervan. Het onthult geheimen van ontwerpers in hun ontwerpproces, waardoor je hier met andere ogen naar gaat kijken.

Thema

De wereld wordt in steeds grotere mate beïnvloed door beeld wat voor bijna iedereen beschikbaar is en vrijuit gedeeld kan worden. Het GDFB geeft je hierbij interessante inzichten in het ontwerpproces van een grafisch ontwerper. Het festival stimuleert daarnaast het debat over de invloed van grafisch ontwerpers in een alsmaar veranderende maatschappij.

Bezoek

Ben je geïnteresseerd in grafische vormgeving of gewoon spontaan benieuwd? Dan heb je nog genoeg tijd om een bezoek te brengen; het festival duurt tot en met 27 april. Naast de exposities en de interventies op straat zijn er ook diverse sprekers en een dagelijks wisselend programma van workshops, ontmoetingen, muziek en documentaires.

Genoeg reden om te gaan dacht ik zo. Check voor meer informatie de website of volg ze op Facebook.

Geen tijd, zin of woon je uit de buurt, maar wil je toch een impressie? Lucky you, ik breng deze week nog een bezoek aan het GDFB. Kom komende week dus gezellig langs op ToffeDingen en lees er meer over!

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik waardeer en bewonder de mens, fijne muziek, prettige feestjes en een goed verhaal. En vanaf deze plek bedien ik jullie met fijne woordspinsels over bijzonder sappige, grappige, hippe, inspirerende, actuele, maar hoofdzakelijk zeer toffe dingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.