Gemakkelijk een auto huren? Met deze apps kan het!

Published On 16 July, 2018 | By Spotvogel |

Wil je deze zomer met de auto naar het buitenland? Of ga je gewoon door Nederland cruisen? Heb je zelf geen auto? Helemaal geen probleem. Met behulp van een handige app huur je binnen een handomdraai een auto die bij jou en je vakantieplannen past. We zetten de beste apps op een rijtje.

De afgelopen jaren zijn er een aantal handige apps beschikbaar gekomen. Apps die je helpen voor korte of lange termijn gemakkelijk een auto te huren. Daarnaast is het bij sommige apps ook mogelijk je eigen auto te verhuren (ook wel ‘carsharing’ genoemd).

Hieronder vind je 5 goede apps om een auto te huren of te lenen:

1. SnappCar

Te beginnen met SnappCar: een makkelijk te gebruiken app waar meer dan 13.000 auto’s te huur of te leen zijn. Je vult makkelijk de locatie van de auto in en wanneer je hem wil ophalen en terugbrengen. Zo gepiept dus.

2. MyWheels

Daarna is MyWheels ook een interessante optie. Je hebt er bijvoorbeeld geen last van vaste abonnementskosten en je betaalt alleen wanneer je de auto gebruikt. MyWheels heeft ook een handige app die beschikbaar is voor iOS en Android.

3. Car2Go

Car2Go is ook zeker het bekijken waard. Via de app vind je makkelijk een auto bij jou in de buurt. Inclusief korting op parkeren en inbegrepen brandstof wordt jouw rit bij Car2Go nóg goedkoper! In Amsterdam zijn ze bovendien ook nog eens helemaal elektrisch.

4. Witkar

Een dagje uit in de stad? Witkar is dé oplossing waar je nooit teveel betaalt. Met volledig elektrische auto’s rij jij goedkoop én milieuvriendelijk door de stad!

5. HappyCar

Weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? Neem eens een kijkje op HappyCar. Via HappyCar worden er verschillende auto’s voor je op rijtje gezet. Vergelijk en kies de best passende auto.

Check je autoverzekering

Als je snel een auto nodig hebt biedt lenen, huren en carsharing een mooie uitkomst. Maar hoe zit het dan precies met de verzekering? Check daarom vantevoren even goed of de auto die je wilt lenen goed verzekerd is. De All Risk autoverzekering is daarbij de meest uitgebreide vorm.

Bovenstaand overzicht is natuurlijk maar een greep uit het aanbod aan apps die er tegenwoordig beschikbaar zijn. Heb je aanvullingen? Laat het gerust achter in de comments!

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Spotten is zeg maar echt mijn ding. Altijd op zoek naar de meest unieke, ludieke en toffe producten die je leven compleet maken. Daarnaast wereldkampioen in stare-down contests. Head honcho van Toffedingen.com