Logo Colors Berlin

Genre-brekend muziekplatform: Colors Berlin

Published On 12 March, 2018 | By Isabella van den Berg |

Ooit gehoord van Colors? Het YouTube-kanaal waar allerlei artiesten van over de hele wereld een nummer voordragen. Niet? Dan staat je iets heel leuks te wachten.

Tegenwoordig combineren veel artiesten hun sound met verschillende technieken die niet noodzakelijkerwijs in één categorie of muziekstijl past. Dit kanaal biedt artiesten de vrijheid om te komen optreden en hun werk te verbinden met behulp van kleuren.
Colors is een perfect platform om nieuwe muziek te ontdekken van wat onbekendere acts die overlopen van het talent.

Kleuren

Ik kwam het YouTube-kanaal van Colors nog geen jaar geleden tegen nadat een video van hun als aanbevolen op mijn homepagina stond. De reden waarom ik op die video klikte is het gene wat Colors juist bijzonder maakt. De naam geeft het misschien al weg; er is (bijna) allemaal kleur rondom de artiest in de video te zien. Zo focus je je puur op de muziek en komt de rest later pas.

Hun motto luidt: ‘’all colors, no genres’’, en biedt een platform voor niet alleen soloartiesten, maar ook bands om een plek te creëren waar zij niet geassocieerd worden met een genre, maar met een kleur.

Door middel van Colors heb ik zoveel toffe en nieuwe artiesten ontdekt, waaronder Goldlink die ik ondertussen ook live heb mogen zien. De video van Goldlink is tevens degene die me helemaal enthousiast heeft gemaakt over Colors want díe Colors-sessie is gewoon fantastisch. Die check je hieronder.

Meerdere keren in de week wordt er een video geüpload met een artiest die waarschijnlijk nog niet kent. Het YouTube-kanaal van Colors vind je hier. Misschien kom je wel artiesten tegen die je al wél kent, wat het alleen maar leuker maakt. Soms zijn er namelijk ook grotere namen te vinden. Waaronder bijvoorbeeld Mac Demarco, Anne-Marie, Billie Eilish en Jacob Banks.

Mijn favorieten

Als je niet weet waar je moet beginnen, geef ik je vast twee suggesties die ik persoonlijk super gaaf vind.

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Hey! Mijn naam is Isabella, beginnende blogger en stagiair. Ik hou van muziek, trends, fashion en teckels.