Gezelligheid in je woonkamer

Published On 13 August, 2017 | By Madelon Roskamp |

Nu het eindelijk echt winter is (met temperaturen in de min en zelfs met sneeuw) breng je steeds meer tijd door in huis. ‘S avonds op de bank, kijkend naar jouw favorite serie of een leuke film. Een fijne sfeer in huis is dan heel belangrijk. Thuis kun je pas een thuis noemen als jij je prettig voelt. Met goede/fijne meubels kom je al een heel eind en met de juiste decoratie maak je het af.

De woonkamer

Zo ben ik ook aan de slag gegaan deze winter. Ik was niet tevreden met de opstelling mijn woonkmaer. Aangezien ik een vrij grote en vooral zware bank heb kan ik er niet veel kanten mee op. De bank stond altijd tegen de muur, dit was een erg open opstelling waar de TV in de vensterbank stond omdat er geen ruimte voor was. Na het dalen van de temperatuur en het aanschaffen van een chromecast en Netflix werd het tijd voor wat meer comfort. De meubels kregen een nieuwe plaats waardoor erg meer sfeer werd gecreerd. Er miste alleen nog de juiste decoratie om die fijne ‘thuis’ sfeer te creeëren.

Een webshop waar je niet meteen aan denkt maar zeker leuke producten verkoopt is Dekbed-discounter.nl. Zij hebben mij geholpen om de juiste sfeer te creeëren in mijn woonkamer.

Plaid

Allereerst heb ik een Plaid uitgekozen voor op de bank. Een heerlijk zachte en super warme deken. Past perfect bij de filmavonden op de bank. De deken is 2 meter lang, dus zelfs om te delen. Maar dat hoeft natuurlijk niet! De deken heeft aan de bovenkant een grove ribstof en is super zacht. De achterkant van de deken is van fleece stof. Omdat de bank dondergrijs is heb ik gekozen voor een lichte kleur.

Plaid

Muursticker

Ook heb ik gekozen voor een decoratiestuk voor op de grote witte muur. Ik heb gekozen voor een muursticker omdat het mij gemakkelijk lijkt om op te plakken en wanneer nodig (bij een verhuizing) gemakkelijk te verwijderen is. De muursticker is opgeplakt 1,80m breed en 1m hoog.

De muursticker kwam binnen op een rol. Na het bekijken van de gebruiksaanwijzing en het inschakelen van hulp, want dit is geen ‘one mans job’. Hebben we de rol uitgerolt op een vlakke ondergrond. In de rol zat ook een transferfolie die op de zwarte sticker geplakt moet worden, deze zorgt ervoor dat ook alle kleine eilandjes op de muur terecht komen.

Alleereerst hebben het folie op de zwarte sticker geplakt, om eerlijk te zijn was dit nog niet zo makkelijk. Alles plakt en omdat het een groot oppervlakte is was het lastig om het zonder bubbels en kreukels op te plakken. Het zou gemakkelijker zijn geweest als de folie al op de zwarte sticker zou zitten. Na de folie opgepakt te hebben, hebben we alle continenten uitgeknipt.

Muursticker

Dan begint het echte werk. We zijn begonnen met Europa en Azië, dit was het groote deel. Met het plaasten van dit deel konden we goed bepalen waar de sticker op de muur komt. Omdat dit een erg groot stuk is was het erg lastig om de sticker recht en strak op de muur te plakken. Dit is ook niet meteen gelukt. Omdat de sticker op een rol geleverd wordt zat er ter hoogte van Rusland een enorme luchtbubbel die wij door het transferfolie er niet uit konden halen. Daarnaast is de muur ook niet geheel glad, ook dit zorgt voor bobbels in het ontwerp.

Na het opplakken van het eerste deel waren wij niet tevreden, als dit bij elk stuk zo gaat zal het eindresultaat niet mooi zijn. Toch besloten we door te gaan met de andere delen. Toen alles op de muur geplakt was keken we van een afstandje naar de muur maar Rusland zag er niet mooi uit. Toen heb ik vanaf de rechterkant Rusland losgemaakt en met een pasje de bubbel er uit gehaald. Gelukkig blijft de sticker nog goed plakken. Het heel wat uren, frustratie en geduld gekost maar uiteindelijk ben ik erg blij met het resultaat.

Woonkamer

Wil jij ook leuke assessoires in jouw huis? Neem dan een kijkje in de webshop.

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.