Gezocht: Lentekriebels

Published On 30 October, 2015 | By Marjolein Hartgerink |

De lente is officieel al meer dan een week begonnen. Wat krijgen we in Nederland? Regen, regen, wind, hárde wind, meer regen, en oja, regen. Alle “Maart roert zijn staart” blabla daargelaten, een echt lentegevoel krijg je er niet van. Dus, wat gaan wij Nederlanders doen om die lentekriebels wél te kunnen voelen?

Optie 1: een vakantie boeken. Of op z’n minst de plaatjes van al die mooie advertenties bekijken, om vervolgens te besluiten dat het misschien toch wat veel kost en dat wachten op een aanbieding een beter plan was. Maar mocht je dan toch een vakantie geboekt hebben: Het vooruitzicht van witte zandstranden, palmbomen, zee, zwembad en 30 graden doet vaak wonderen. Waarschuwing: deze plaatjes bekijken kan ook een omgekeerd effect hebben en de slechtweer-dip juist verergeren (“Dat duurt nog zo lang”, “Ik ga helemaal niet op vakantie”, “Het is gewoon **-weer nu”), just saying.

Dłoń drzewa, słońce, Wyspy Fidżi, Pacyfiku, plaży, basen, wakacje, Raj, raj wektor

Optie 2: zorg dat je iets leuks te doen hebt. Ook wanneer het regent is er genoeg om te doen. Buiten valt alles af (tenzij je graag verlept terugkomt). Binnen des te meer opties! Wegkruipen op de bank onder een dekentje met een spannend boek, die ene toffe film kijken, je kast opruimen (leuk: nee. Nuttig: ja!), internet afstruinen, oude foto’s bekijken…

Optie 3: winkelen. Tja, meer een vrouwen- dan een mannending vrees ik, maar van nieuwe zomerse kleren word ik gelukkig. Ik kan natuurlijk niet voor iedereen spreken, maar het een keer proberen kan geen kwaad… Bijkomend voordeel: winkelen kan tegenwoordig ook online. Nóg een voordeel: in de winkel sta je droog, en het rennen van de ene naar de andere winkel.. Tja, dat heeft ergens misschien ook wel weer wat.

Optie 4: lammetjes kijken. Als dat je geen lentegevoel bezorgd… Natuurlijk is het leuker als ze buiten in het zonnetje door het gras hopsen, maar hee, je kan niet alles hebben! Dartelende lammetjes door de regen zijn nog steeds net zo schattig.

Optie 5: zoek de bloesems. Er zijn stiekem al heel wat bomen die in bloei staan, of op het punt staan om te gaan bloeien. Hallo lentekriebels!

Optie 6: zorg dat je een paraplu bij je hebt. Niets is zo vervelend als wanneer je weet dat je door de regen moet, en je erachter komt dat je je paraplu bent vergeten.. En zeikienat worden.. Ja, dat heeft ongetwijfeld geen bijzonder goede invloed op je humeur.

Optie 7: mocht het zonnetje toch even tevoorschijn piepen, geniet er dan optimaal van! Achter het raam onder werktijd, in de auto, in de bus, als je naar huis loopt, boodschappen gaat doen.. Komt nog eens bij dat zon ook gewoon goed voor je is, je vitamine D verhoogt.. Goed argument om buiten snel een ommetje te maken in de pauze?

Optie 8: breng een bezoekje aan de sauna/zonnebank. Even helemaal relaxen, tot rust komen.. En de sauna zorgt nog voor een zomers kleurtje ook.

Optie 9: hou een pyama-dag. Of een: vandaag-moet-ik-helemaal-niets-en-blijf-ik-in-mijn-joggingbroek-zitten-tvkijken-facebooken-filmskijken-en-lekkere-dingen-eten-dag. Doet wonderen.

Goed, mochten deze opties je nou niet uit je winterdipje in je lentekriebels helpen.. Dan hier optie 10, de saaiste en misschien wel de moeilijkste: geef het wat tijd. Wie weet gaat de zon morgen ineens toch schijnen en gaan we op die manier vanzelf een hele toffe zomer tegemoet!

Nouja goed, beginnen met de lente dan.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Hoi! Ik ben Marjolein, studente psychologie en liefde voor gezelligheid. Ook liefde voor thee (heel veel thee!), muziek, vrienden, chocola, pantoffels en verhalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *