Google image search woordenboek van Ben West

Published On 16 January, 2013 | By Ming |

Als je vroeger een woord niet kende, pakte je waarschijnlijk een woordenboek. Uiteraard zullen nog steeds veel mensen dit doen, maar de meeste mensen zullen eerder het woord Googlen om erachter te komen wat het betekent. Heel soms gebruik je daar zelfs Google image search voor. Want ja, dan krijg je daar meteen een beeld bij. Kunstenaar Ben West draait de rollen om en heeft een visuele woordenboek gecreëerd aan de hand van Google Image search voor elk woord dat voorkomt in de Oxford Pocket Dictionary.

Het boek genaamd “Google” van Ben West is gemaakt in samenwerking met een paar vrienden en de broer van West. Zij hebben een computerprogramma ontwikkeld om afbeeldingen te verzamelen voor de +/- 21.000 woorden die in het boek voorkomen. Het verzamelen van de afbeeldingen gebeurde zonder filtering, maar wel rekening houdend met resolutie en relevantie.

West heeft niet zomaar de plaatjes bij de woorden verzameld. Ook heeft hij aandacht besteed aan het ontwerp van het boek zelf. Achter de abstracte voorkant met gouden Google logo is het boek vormgegeven als een echt woordenboek.

Meer info over de Google image search boek van Ben West vind je hier.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Mensen die me kennen, zeggen dat ik een visueel ingesteld persoon ben. Daar zouden ze weleens gelijk in kunnen hebben. Ik hou dan ook van beelden, of het nou gaat om een foto, een video of gewoon een mooi ontwerp. Niet voor niets bestaat de uitdrukking; Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Ming op Google+

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *