Gratis treinen? Check Facebook

Published On 11 November, 2013 | By Sam |

De prijzen blijven maar stijgen, de kaartjes zijn al schrikbarend duur en dan wordt je ook nog eens niet gecontroleerd… Je raadt het al, dit gaat natuurlijk over: treinkaartjes.

Als ik zeg dat het ‘spijtig’ is als we tijdens een treinritje niet gecontroleerd worden, denk ik dat zo’n 99% het met me eens is. Reden genoeg dat er daarom een Facebookpagina is opgericht waar je anoniem je niet afgestempelde treinkaartjes kunt aanbieden. De Facebookpagina hangt sinds vorige week in de lucht en heeft als naam Treinkaartjes delen. Hoe het werkt? Heel simpel. Je plaatst een berichtje met daarin waar en op welk station je je treinkaartje hebt neergelegd, de gelukkige vinder kan het kaartje oprapen en gratis op pad!

Het idee begon allemaal als een grap maar Treinkaartjes delen station Utrecht loopt als een trein en heeft ondertussen al meer dan 10.000 likes. En naast Utrecht hebben nu ook Zwolle, Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam en nog vele andere grote stations een eigen pagina om kaartjes door te geven.

Je kan wel bedenken wie dit idee niet ziet zitten. Inderdaad, de NS. Ook al moet ik toegeven dat hier natuurlijk wel iets voor te zeggen is, want mensen die met een ‘tweedehands’ kaartje reizen, hebben niet betaald voor hun kaartje.

Nu maar hopen dat de NS de prijzen van de kaartjes niet weer omhoog gooit om dit geintje te compenseren. Maar tot die tijd kunnen we in ieder geval nog even gratis door Nederland treinen.

Heb jij het kaartje gevonden?

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik ben Sam! Een enthousiaste student bedrijfscommunicatie die graag schrijft over Toffe Dingen. Ik hou van appels, de Efteling en vroeg opstaan. Voor Toffe Dingen schrijf ik over van alles. Als het maar Tof is. Ik word blij van chocola, groene thee en leuke mensen om me heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *