Outernet het nieuwe internet?

Published On 27 February, 2014 | By Wendy |

Het lijkt allemaal nog zo ver weg, maar in 2015 wordt het toch echt werkelijkheid; OVERAL ter wereld gratis WiFi. Tenminste, als het aan de non-profit organisatie Outernet ligt wel. Binnenkort start het Amerikaanse bedrijf met het realiseren van haar droom. Gratis internet vanuit de ruimte, voor iedereen!

Outernet gaat 150 cubesat satellieten in een baan rond de aarde brengen. Deze zijn uitgerust met multicast WiFi. Dit houdt in dat mensen die over WiFi beschikken, data kunnen ontvangen van deze cubesat’s. Denk hierbij aan informatie over natuurrampen, wegenkaarten, lokaal nieuws, open-source bestanden, maar ook muziek en films.

Schermafbeelding 2014-02-20 om 20.50.15

In een later stadium belooft Outernet ook tweerichtingsverkeer. Het is dan mogelijk om echt te internetten via de satellieten in de ruimte die slechts tien bij tien centimeter groot zijn. De organisatie wil zich vooral richten op mensen die maar beperkt toegang hebben tot het internet, maar wel beschikken over een smartphone met WiFi-mogelijkheden. Boeren op het platteland en inwoners van censuurlanden als Noord-Korea en China zijn hier een goed voorbeeld van. Een hele happening en grote uitkomst voor deze mensen dus!

Het bekostigen van het Outernet is nog wel een hele klus. Een grootste deel van het project wordt gefinancierd door Media Development Investment Fund, dit is tevens de bedenker van het plan. Verder hoopt de organisatie op heel erg veel donaties. Wat denken jullie; gaat Outernet het internet vervangen? Ik heb nog mijn twijfels, maar we gaan ‘t zien! 

5.00 avg. rating (99% score) - 8 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik wil alles met liefde doen, dit lukt niet altijd. De zon is mijn beste vriend, regen mijn aartsrivaal. Ik ben een nerd, maar dol op mode. Slapen doe ik weinig, praten te veel. Mijn vocabulaire bevat prestigieuze woorden, Van Dale kent ze niet. Ik neem mezelf niet te serieus, dat laat ik aan anderen over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *