Hallo… welkom in de tunnel

Published On 6 September, 2013 | By Sam |

Wist je dat: Bijna de helft van de Nederlanders ‘s avonds liever niet door een tunnel fietst? Daar moet toch verandering in komen! Gelukkig is daar… Pleasantpass: een tunnel met een communicatiesysteem. Deze nieuwe tunnel is gelegen in Oss, aan de N329, en krijgt de naam ‘Tunnel van de Toekomst’. De tunnel gaat, hoe kan het ook ander, onder ‘De Weg van de toekomst’ door.

Dit nieuwe communicatiesysteem moet ervoor zorgen dat fietsers en wandelaars zonder angst door de tunnel rijden. Dit wordt gedaan door displays en speakers die in de tunnel hangen en quizvragen stellen. Nader je het eind van de tunnel, dan krijg je alle antwoorden te zien.

Maar er is meer! Gebruikers van de tunnel kunnen zich binnenkort via deze site aanmelden en zo kun je jouw mobieltje koppelen aan een persoonlijk bericht. Benader je vervolgens de tunnel, en je hebt je bluetooth aan, dan krijg je je persoonlijk bericht te zien! Daar blijft het niet bij, trouwe tunnelgebruikers kunnen ook nog tunnelpunten verzamelen. Met deze punten is het mogelijk om unieke tekst/beeld en geluid berichten sturen naar andere tunnelgebruikers. Originele manier om je buurvrouw te begroeten, dacht ik zo!

Het mooie aan deze nieuwe manier van tunnelfietsen is dat het is verzonnen door inwoners uit de omgeving. Leuk dat crowdsourcing!  

Zondag 8 september wordt de tunnel geopend met een spetterend feest. Nu maar hopen dat de tunnel een succes wordt en dat ze in de rest van Nederland ook dit soort tunnels gaan maken! Zou toch geweldig zijn als ik, jij en de rest van Nederland voortaan zonder angst door tunnels kunnen rijden!

 

Zien hoe de interactieve tunnel werkt? Bekijk dan onderstaand filmpje!

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik ben Sam! Een enthousiaste student bedrijfscommunicatie die graag schrijft over Toffe Dingen. Ik hou van appels, de Efteling en vroeg opstaan. Voor Toffe Dingen schrijf ik over van alles. Als het maar Tof is. Ik word blij van chocola, groene thee en leuke mensen om me heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *