Hamster Charlie nieuwe Volvo testcoureur

Published On 12 September, 2013 | By Sam |

Volvo betuigt van lef! Zo kwamen ze vorig jaar met ‘The Ballerina Stunt‘ en laatst met ‘The Hooks‘ waarbij Cleas Nilssan, topman van Volvo Trucks, 20 meter boven de grond staat op een nieuw Volvo FMX. Dit om te laten zien dat we niet om de nieuwe trucks heen kunnen. Maar zoals we van Volvo gewend zijn, gaan ze verder! En wel ja, met een hamster! Volvo moet gedacht hebben, als een hamster een truck kan besturen, dan kan iedereen het!

In deze spectaculaire stunt laat Volvo zien dat de nieuwe truckserie is voorzien van Dynamic Steering, oftewel door iedereen bestuurbaar. Misschien geloof je het nog niet, maar Charlie de hamster rijdt zonder moeite in een 15-tons Volvo FMX. Knabbelend achter een wortel aan rijdt het knaagdiertje door het steile Spaanse heuvellandschap van Los Tres Cunados. Dierenmishandeling? Nee hoor, Charlie is zorgvuldig uitgekozen, gecast en heeft zijn opleiding netjes afgerond. Nu hoor ik je denken, Charlie ziet toch niet waar hij rijdt? Inderdaad en daarom zit professioneel chauffeur Seon Rogers achter het stuur, om met zijn voeten op de pedalen te drukken en Charlie de juiste kant op te leiden met een wortel.

Cleas Nilsson liet al weten “More films are on the way this autumn that show our trucks undergoing tests in conditions that are unusual, to say the least.” Ik denk dat we wel kunnen vaststellen dat stuntfilms Volvo’s specialiteit zijn en ben dan ook erg benieuwd waar ze ons de volgende keer mee gaan verassen.

Charlie in actie zien? Bekijk dan onderstaand filmpje

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik ben Sam! Een enthousiaste student bedrijfscommunicatie die graag schrijft over Toffe Dingen. Ik hou van appels, de Efteling en vroeg opstaan. Voor Toffe Dingen schrijf ik over van alles. Als het maar Tof is. Ik word blij van chocola, groene thee en leuke mensen om me heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *