Hartenstraat, zwanenliefde op het doek

Published On 19 March, 2014 | By Suzan van Aalten |

Zwanenkoppels blijven altijd bij elkaar. Dat is de strekking van de film Hartenstraat, die net in de bioscoop is verschenen. Wat je kan verwachten: de sfeer in de Amsterdamse negen straatjes. Alle bekende Nederlandse acteurs in een rol die je niet bij ze zou verwachten. Dingen die kunnen gebeuren als je gaat internetdaten. En natuurlijk, terug bij de zwanen, het vinden van de ware liefde.  

Amsterdam

Een tijdje terug was ik er nog, in de negen straatjes. De perfecte plek voor een goede lunch of  om te winkelen in één van de kleine boetiekjes. Hoofdrolspeler Daan (Marwan Kenzari) is traiteur in de Hartenstraat en heeft het daar erg druk mee. Zijn nieuwe buurvrouw (Bracha van Doesburgh) opent een modewinkel en lijkt op het eerste oog een arrogant modewijf. Het botert niet zo tussen deze twee hoofdrolspelers.

Relnicht Kooijman

De casting in deze film had niet beter gekund. Jan Kooijman als relnicht, Georgina Verbaan als psychopaat en Tygo Gernandt als een aan wurgsex verslaafde gladde dude. Rollen die je in eerste instantie niet zou verwachten, maar wat hilarisch goed uitpakt. Vooral Jan Kooijman die een keer niet de lekkere dude speelt, maar voor lul staat, dat wil toch iedereen zien?

Relatieplanet

Vrienden en de dochter van Daan vinden dat hij maar weer eens de liefde moet vinden. Waar kan dat tegenwoordig beter dan via het internetd? Daan meldt zich aan bij Relatieplanet, maar tevergeefs. Gênante gesprekken, té zenuwachtige vrouwen, ongelukjes tijdens het eten, alles wat kan gebeuren op een eerste date passeert de revue. Tot Daan begint te chatten met ‘Girl Next Door’.

Zwanenliefde

De dochter van Daan doet mee aan een spreekbeurtenwedstrijd. Haar spreekbeurt gaat over zwanen en ze is er dan ook van overtuigd dat mensen een voorbeeld moeten nemen aan zwanen. Die blijven namelijk altijd bij elkaar. Zal Daan zijn zwanenliefde vinden?

Ga naar Hartenstraat in de bioscoop, een film naar mijn hart!

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Game, set & match. Niet alleen sport is mijn passie, ook uit eten gaan, op citytrips en concerten bezoeken doe ik graag. Communicatie is mijn vak en ik ben altijd op zoek naar nieuwe trends en uitdagingen. Ik schrijf, woon en leef in Utrecht, maar ben ook vaak in Amsterdam te vinden om Toffe Dingen uit te checken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *