Filmvoer: HER

Published On 21 February, 2014 | By Pim |

Deze moet ik jullie aanbevelen. ‘Her’ is een van de fijnste films die ik in tijden heb gezien. Niet uit mijn bolletje te krijgen. Kort geschetst: de eenzame schrijver Theodore (fantastisch gespeeld door Joaquin Phoenix) ontwikkelt een romantische relatie met een intelligent besturingssysteem. Toegegeven, een tikkie vreemd, maar klik niet weg. Het verhaal verbindt de eenzaamheid van de alsmaar groeiende digitale isolementen met liefde in zijn puurste vorm. ‘Her’ is een eerlijk en vooruitstrevend verhaal, wat zich afspeelt in het futuristische LA van de toekomst. Met liefde zoals het bedoeld is.

Oké, ik moet bekennen. De zwoele stem van Scarlett Johansson (besturingssysteem) maakt bij mij ergens wel wat los… Maar juist haar stem past perfect in deze rol. De rol van pure liefde tussen twee, of eigenlijk tussen één persoon en een computer. Een computer met een bewustzijn en identiteit die wij als samenleving hebben geschonken door de digitale revolutie.

Je vraagt je daarbij af waar het heen gaat met de technologie. Stevent het af op een nietszeggende samenleving, waarin we worden omringd door technologie, of gaat het een andere, meer menselijke kant op? ‘Her’ laat je hiermee verdwalen in een verhaal over de ongrijpbare toekomst.

Dit is Oscar-materiaal, dat kan niet meer misgaan. Vanaf 27 februari in de bioscoop, perfect ook voor een eerste date; hapje, drankje erbij en genoeg stof om over te babbelen. Alsof dat niet tof is.

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik waardeer en bewonder de mens, fijne muziek, prettige feestjes en een goed verhaal. En vanaf deze plek bedien ik jullie met fijne woordspinsels over bijzonder sappige, grappige, hippe, inspirerende, actuele, maar hoofdzakelijk zeer toffe dingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.