Het Ferrari fietsgevoel

Published On 28 June, 2012 | By Rogier |

De elektrische fiets heeft een wat oubollig imago. Denk je elektrische fiets, dan denk je ouderen. Niet echt hip, happening of tof. Of toch wel? Specialized, een grote Californische fietsfabrikant die zich vooral met racefietsen en mountainbikes bezig houdt, vindt het hoog tijd dat de elektrische fiets een beetje meer schwung krijgt. Letterlijk en figuurlijk.
De Specialized Turbo is een elektrische fiets voor snelheidsduivels. Hij is niet alleen snel, hij ziet er ook heel snel uit. De accu is netjes verstopt in de onderbuis en de trap ondersteunende motor zit verwerkt in het achterwiel. Het Ferrari rode frame met grote zwarte letters geven dit kleine monstertje een flitsend uiterlijk. Dikke gladde banden, vette schijfremmen, een breed stuur en ………verzekeringsplaatjes maken de fiets af. Verzekeringsplaatjes? Ja. Deze fiets maakt zo makkelijk zoveel snelheid dat hij in Nederland als een snorfiets wordt beschouwd.

Met gemak 45 in het uur

Even proberen maar! Iedere trap is echt raak. Bij het wegrijden krijg je bij iedere pedaalslag een trap in je rug en vlieg je vooruit. De 250 watt leverende motor werkt alleen als je trapt, je moet dus zelf wel iets doen. Binnen luttele seconden staat de teller op 45 km/per uur en van enige vermoeidheid is geen sprake. Dat gebeurt wel als ik probeer door te trekken naar 50 km/u, dan is er geen ondersteuning meer en moet je de 22 kilogram wegende fiets zelf vooruit helpen. Dit lukt dus niet. De Turbo heeft twee standen: Turbo, en daar kan je ongeveer een uur gebruik van maken, en Eco, in die stand moet hij na anderhalf uur weer aan de stroom.
Ik kan hier wel aan wennen. Door de sportieve zit stuurt de Turbo soepel door de bochten, ook op hoge snelheid. En ik heb geen enkele keer het idee dat ik voor joker zit! Stoer, comfortabel, snel en exclusief. Met een prijskaartje van €5499.- zul je dus ook niet snel een andere Turbo tegenkomen.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Copywriting, gevoelige korte verhalen, vlotte wielerteksten, Diabetes Mellitus, fashionvictim en zit ooit bij Matthijs aan tafel.

2 Responses to Het Ferrari fietsgevoel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *