Het is bijna exacte wetenschap om de beste basketbalschoen ter wereld te maken!

Published On 11 May, 2012 | By Tom |

It’s not rocket sciences! Een mooie quote die aangeeft dat iets helemaal niet zo moeilijk is als het misschien lijkt. Hoe mooi de Nederlandse taal ook kan zijn, deze uitspraak dien je vooral te laten zoals die is. It’s not rocket sciences was ook altijd waar ik aan dacht als het ging om kledingontwikkeling en fashion. Natuurlijk is niet iedereen het met me eens – ik stel trouwens ook niet dat ontwerpen makkelijk is! – maar echt exacte wetenschap kan je het niet noemen toch?

Toch wel! De Nike Elite Series bewijst dat zelfs de ontwikkeling van basketbalschoenen een wetenschappelijke aangelegenheid is. Dit schoeisel zit namelijk vol met technologien die onder andere ontwikkeld zijn in de – juist ja – ruimtevaart! De Kevlar en koolstofvezel die in deze schoenen zijn verwerkt zorgen er voor dat ze super licht maar wel uitermate sterk zijn. En is dat niet precies wat je verwacht van een schoen speciaal ontwikkeld voor de basketballers onder ons?

Zeg je Lebron 9, Kobe VII en Hyperdunk dan heb je het over neusje van de zalm op sportschoeiselgebied. Vergelijk het maar met een M3 als je een BMW 3 serie rijdt of een RS5 als bekende Audi variant. He beste van het beste dus, geen compromis! Zonder beperkingen moesten de beste schoenen ontwikkeld worden en dat lijkt uitstekend gelukt te zijn. Kevlar dat in tegenstelling tot nylon maar 1% rek heeft (nylon ongeveer 30%) zorgt voor blijvende stabiliteit. Koolstofvezel staat bekend om twee zaken: het is licht en ontzettend sterk. Het vervangen van alle plastic en glasvezel elementen van je schoen door koolstofvezel maakt de Nike Elite Series helemaal een topper! En als je het doet kan je het maar beter helemaal goed aanpakken dus zelfs de veters zijn van Kevlar. Juist ja, Kevlar schoenveters!

4.00 avg. rating (85% score) - 2 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik hou van communicatie. Niet alleen in de kroeg of in de supermarkt, maar ook zeker online! De vrijheid die het internet me biedt is me een groot goed. Mijn doel? Een (virtuele) glimlach om een schrijfsel maakt ook mijn dag weer heel wat plezieriger!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *