Hip en beschermd op de fiets

Published On 16 August, 2012 | By Rogier |

De fietshelm, niet direct het meest charmante accessoire dat je kunt bedenken. Zeker niet als je je gewone werkkloffie aan hebt en rustig naar je werk fietst. Je haar gaat er ook altijd raar van zitten.  De meeste mensen kiezen er dan ook voor om blootshoofds op de fiets te stappen. Onverstandig. In 2011 zijn er maar liefst 661 mensen overleden als gevolg van een fietsongeluk, ongeveer 80% als gevolg van hoofdletsel.

Net als een Airbag

Ana Haupt en Terese Alstin, twee Zweedse studentes, kwamen met het idee om een onzichtbare helm te produceren. Iedereen verklaarde ze voor gek, een goede reden om het nog harder te proberen. En het lukte! De Hövding is een feit en is eigenlijk te simpel om waar te zijn. Deze onzichtbare helm is gebaseerd op de airbag van onze auto’s. Het is een kraag met een voorgevormde opblaasbare helm daar in verwerkt. Verschillende sensoren in de kraag registreren een eventuele botsing of val en sturen een krachtig gaspatroon aan om de ‘helm’ binnen 0.1 seconde op te blazen.

De Hövding is verkrijgbaar in twee verschillende designs: een kleurige en een neutrale zwarte. Deze buitenkanten zijn ook los te koop en makkelijk te verwisselen. Zo kun je de kraag dus ook nog eens eenvoudig aanpassen aan je outfit!

Omgerekend kost de onzichtbare helm rond de €490.- Dat is een boel geld voor je hippe kapsel maar een schijntje voor het behoud van je schedel. Op www.hovding.com is hij te koop.

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Copywriting, gevoelige korte verhalen, vlotte wielerteksten, Diabetes Mellitus, fashionvictim en zit ooit bij Matthijs aan tafel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.