Hip of skip? | Smartphones met een gebogen scherm

Published On 13 November, 2013 | By Pascal |

Het gerucht gaat dat Apple werkt aan twee grotere modellen van de iPhone, beiden met een gebogen scherm. Deze nieuwe type iPhones zouden volgend jaar uit moeten komen. De LG G Flex en de Samsung Galaxy Round gingen Apple onlangs al voor. Hebben we hier te maken met een soon-to-be hype? Of is het slechts een leuk verkooptrucje?

Vroeger was je telefoon niet meer dan een log, zwaar en groot voorwerp waarmee je kon bellen en later ook smsen. Die tijd ligt inmiddels heel ver achter ons. Onze smartphones laten zien wie wij (willen) zijn. Fabrikanten doen er dan ook alles aan om hun smartphones onderscheidend te maken. Een nieuwe trend bij smartphonemakers zijn de smartphones met een gebogen scherm.

Deze smartphones zijn licht gebogen en hebben een scherm dat onbreekbaar is. Hoewel je best wat geld neer moet leggen (600 dollar), zou het wel betekenen dat je minder vaak je smartphone hoeft te vervangen vanwege schade. Ideaal dus voor mensen die, net als ik, wel eens hun telefoon op de grond zien belanden.

Bij deze nieuwe smartphones zit de microfoon ook dichterbij je oor en mond, waardoor het bellen met je vrienden een stuk aangenamer wordt. Het geluid is harder en beter van kwaliteit. Ook het bekijken van je favoriete filmpjes en foto’s krijgt een hele nieuwe ervaring. Zo heb je minder last van reflecties op je scherm en krijg je een groter scherm in een kleinere breedte.

Hip of skip?

Zoals bij alle nieuwe technische snufjes, moet je vooral overtuigd worden door het zelf te ervaren. Momenteel zijn de LG G Flex en de Samsung Galaxy Round helaas nog niet in Nederland te verkrijgen. Toch zullen deze smartphones naar verwachting binnen enkele jaren een toonbeeld worden voor onze manier van communiceren. Een soon-to-be hype dus! Wat vind jij er van?

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan de (Koreaanse) promo van de LG G Flex

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

'Never a dull moment. De wereld gaat te snel om stil te blijven staan. Ik ben een allesdoener, ambitieus en een echte strever. Ik drink de thee slap, de drank sterk. Ik verdien mijn centen in een kasteel en ben een slechte spaarder. Mijn gelukmakers? Zwart-wit foto's en singer-songwriters.'

One Response to Hip of skip? | Smartphones met een gebogen scherm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *