Hoe oud gedragen jouw hersenen zich?

Published On 6 November, 2013 | By Sam |

Je bent 23 jaar maar hebt een gedachtegang van een 45 jarige… Oops! Ja de een is nou eenmaal wat ouder dan zijn biologische leeftijd. Wil je weten wat jou mentale leeftijd is? Klik dan op My Mental Age en laat je testen. Aan de hand van een aantal multiple choice vragen bepaalt My Mental Age hoe het geestelijk met je hersenen is gesteld. 

Valt je score toch wat tegen en zijn jou hersenen een stuk ouder dan gedacht? Dan is het tijd om je kersenpit eens flink onder handen te nemen en te trainen. Naast dat het natuurlijk super belangrijk is om voldoende rust te nemen en veel te sporten, kunnen het spelen van spelletjes ook helpen. Hieronder heb ik alvast een lijstje gemaakt met apps die je hersenen trainen. Speel je deze dagelijks, dan ben je geestelijk binnen no time weer helemaal op leeftijd of misschien zelfs nog wel jonger.

1. Brain Trainer by Lumosity

Deze app bestaat uit 10 games die je cognitieve vaardigheden verbeteren. Denk hierbij aan het verbeteren van je geheugen, aandacht erbij houden, verwerkingssnelheid, flexibiliteit en het oplossen van problemen. Wereldwijd wordt deze app door al meer dan 40 miljoen mensen gespeeld.
App Store en Google Play Store
Kosten: gratis 

2. Brain Toot

Deze app biedt 16 spelletjes met mentale oefening. Deze spelletjes lopen uiteen van het testen van je geheugen en wiskundigheid, maar ook je visuele- en denkvermogen. Zijn je hersenen, volgens het spel, te oud voor je leeftijd dan verlies je automatisch.
App Store
Kosten: €0,89

 

3. Brain Bomb

Een app bestaande uit 180 spelletjes en oefeningen. Speel je deze allemaal uit, dan behoor je tot de slimste mens op deze aarde. Je begrijpt dat het niet zo simpel is, want slechts 1% van de wereldbevolking vaardig genoeg om deze spelletjes af te ronden.
App Store en Google Play Store
Kosten: gratis

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik ben Sam! Een enthousiaste student bedrijfscommunicatie die graag schrijft over Toffe Dingen. Ik hou van appels, de Efteling en vroeg opstaan. Voor Toffe Dingen schrijf ik over van alles. Als het maar Tof is. Ik word blij van chocola, groene thee en leuke mensen om me heen.

One Response to Hoe oud gedragen jouw hersenen zich?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *