Je houding verbeteren met kleding

Published On 26 September, 2018 | By Sebastian |

Tegenwoordig zie je er steeds meer reclame voor. Is het mooie marketing praat of werkt het echt? Wij namen de proef op de som en gingen een weekje met houding corrigerende kleding lopen.

Soms zit ik, net als het gros van de werkende populatie, grote delen van de dag achter een bureau. Dat dat geen goede invloed op mijn houding heeft is zacht uitgedrukt. Toen ik afgelopen Lowlands, op zaterdagavond, door een vriend aangesproken werd op mijn houding “Hey ga eens rechtop lopen lul” is er een zaadje geplant dat ik misschien actiever op mijn houding moet gaan letten.

Houdingcorrigerende kleding
Ik besloot de proef op de som te nemen en houdingcorrigerende kleding van Anodyne te proberen. De dag voordat ik het shirt binnen kreeg zag ik op de website een filmpje over hoe je het shirt aan moet trekken. “Haha, een filmpje om een shirt aan te trekken” dacht ik nog. Toen het moment kwam om het shirt aan te trekken was ik eigenlijk wel blij dat ik het filmpje toch gekeken had. Want het shirt zit strakkkk. Best lastig aan krijgen nog!

Hoe voelt het?
Het is belangrijk dat je de juiste maat bestelt, want de werking van het Anodyne posture shirt is gebaseerd op het feit dat het shirt strak aansluit op je lichaam. Als je het shirt eenmaal aan hebt voelt het eigenlijk best wel fijn. Ik was van tevoren sceptisch over wat zo’n shirt kan doen voor je houding. “Hoeveel kan een shirt nou helpen?”. Best wel wat kan ik je vertellen! Je voelt de ondersteuning meteen wanneer je het shirt aan hebt. Het is net of iemand heel voorzichtig je schouders naar achter en iets naar beneden trekt.

Hoe werkt het?
Het werkt dus beter dan ik verwacht had. In het shirt zitten banden verwerkt die gebaseerd zijn op kinesiologische tape dat je misschien (of misschien niet :P) kent van de (sport)fysiotherapeut. De banden stimuleren bepaalde spiergroepen en zo ga je vanzelf rechter op staan/ zitten. Je doet nog wel zelf het werk maar je voelt duidelijk de stimulans van het shirt om je rug recht te houden.

Als je houding iets verslapt dan voel je duidelijk een reminder dat je rug rechten gewoon comfortabeler is.

Het fijne is dat je het shirt gewoon onder je normale kleding kunt dragen. En dat zou ik ook aanraden. Want het zit echt enorm strak en ook al hebben ze geprobeerd het er goed uit te laten zien, echt tof zal zo’n postuur corrigerend shirt wel nooit worden.

Maargoed mensen in m’n omgeving hadden niet eens door dat ik het shirt aan had dus dat het shirt er niet heel hip uit ziet is niet echt een issue.

Conclusie
In de gebruiksaanwijzing staat dat je met een half uurtje tot uurtje per dag moet beginnen maar ik heb het shirt de eerste twee dagen gewoon de hele werkdag aangehouden. Ging prima. ‘s Avonds was het dan wel fijn om hem uit te doen. Je spieren gaan toch iets harder werken en dat voel je wel. De dagen erna wanneer ik het shirt niet aan had was ik me ook bewuster van m’n houding. Soms miste ik zelfs de lichte ondersteuning van het shirt.

Sterke punten:

  • Helpt je je houding verbeteren
  • Maakt je bewuster van je houding
  • Comfortabel

Minder sterke punten:

  • Prijzig (€109,-)
  • Ziet er niet heel tof uit

Ik ben erg blij met het shirt en zal het zeker een paar dagen per week dragen om te helpen bij het recht houden van m’n rug!

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Sebastian is blogger voor Toffedingen.com en schrijft graag over dingen die hem prikkelen. Dat zijn er een hoop want hij heeft een brede interesse. In het dagelijkse leven faciliteert hij trainingen, heeft een eigen mediabedrijf en in het weekend draait hij graag een plaatje (euh….mp3)!