IJsreis door de kunsthistorie

Published On 3 September, 2017 | By Sebastian |

Kom je binnenkort in Scheveningen (of beter nog, je reist er voor om) dan moet je zeker eens kijken een kijkje nemen bij de Ice Expo van het Coolevent. Het Coolevent is een jaarlijks terugkerend fenomeen waarbij Scheveningen omgetoverd wordt tot een winterparadijs. Vooral voor kinderen heel leuk. Er is namelijk een schaatsbaan en een glijbaan vanaf de pier waar je met je rubberen band over heen kunt glijden.

ICE expo

Wij zijn er geweest en vonden vooral de ICE Expo heel tof. Je kunt zien dat er nagedacht is over de toegankelijkheid van de kunstwerken. Ze hebben een aantal iconische kunstwerken uit de kunsthistorie, omgetoverd tot ijs sculpturen. Werken van Rodin, Warhol, Damien Hirst, Rembrandt, Hieronymus Bosch en een aantal anderen vind je er terug als de meest prachtige sculpturen uit ijs. Een echte who’s who uit de kunstgeschiedenis. Het leuke is dat zelfs als je geen kunstkenner bent je ongetwijfeld een aantal van deze werken zult herkennen, zodat de expo toegankelijk is voor een breed publiek. Iets dat de bedenker van de expo bevestigde nadat we hem vroegen of dat een bewuste keuze was. Erg leuk. Je krijgt als het ware geschiedenisles in de kunstgeschiedenis. Maar dan op een leuke manier. In ijs. Het is er wel heel koud dus neem je dikke jas mee.

img_1884

Schaatsbaan

Uiteraard zijn we ook even wezen schaatsen. Vooral voor kinderen heel tof want de baan is niet zo heel groot. Dus echt goed de ijzers aanzetten lukt niet. Je kunt er ook gezellig ff wat poffertjes eten en je daarna opmaken voor de glijbaan.

img_1879

Pier

Als je onlangs nog niet bij de pier bent geweest is dat ook de moeite waard. Vooral de uitkijktoren. De pier is onlangs helemaal vernieuwd en er zitten tegenwoordig een aantal gezellige eettentjes. Nog even lekker uitwaaien op het strand en je dagje Scheveningen is helemaal compleet.

img_1898

Scheveningen is zeker niet alleen in de zomer leuk en met het Coolevent is er alleen maar een extra reden om snel eens Scheveningen te bezoeken.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Sebastian is blogger voor Toffedingen.com en schrijft graag over dingen die hem prikkelen. Dat zijn er een hoop want hij heeft een brede interesse. In het dagelijkse leven faciliteert hij trainingen, heeft een eigen mediabedrijf en in het weekend draait hij graag een plaatje (euh….mp3)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *