In het seizoen: Een heerlijk asperge-recept

Published On 10 October, 2015 | By Spotvogel |

De asperges zijn weer in het seizoen! Aspergesoep, Aspergesalade, Asperge-ijs, Aspergesoufflé en Traditionele Asperges met Hollandaise-saus, ham, ei en gekookte aardappelen. Stuk voor stuk gerechten om je vingers bij af te likken. Om dat hongergevoel van bovenstaande gerechten nog eens extra te vergroten, hieronder een heerlijk asperge-recept van Leffe!

asperge gerecht van leffe

Koude soep van groene asperges en grijze garnalen
Voor 2 personen.

Benodigdheden
1 bussel groene asperges
1 ui
250 ml verse room
100 gr grijze garnalen
500 ml gevogeltebouillon

Snijd de ui en asperges in stukken en stoof deze groenten. Verwarm de room en meng deze met de gevolgentebouillon. Breng dit vervolgens op smaak met zout en peper. Voeg de gestoomde groenten toe en pureer het geheel. Gebruik de grijze garnalen en een paar punten van de asperges vervolgens als garnering. Koud serveren, Leffe Blond erbij, et voila! Een prachtige smaakexplosie met overheerlijke seizoensgroenten. 

asperge gerecht van leffe

 

Perfecte combinatie

De zachte en toch bonte smaak van de soep combineert perfect met de zomerse smaak van Leffe Blond, die gemaakt is met vanille en kruidnagel. Een heerlijk gerecht voor op een hete zomerse dag: snel gemaakt en heerlijk verkoelend!

Dit is niet het enige pracht-recept van Leffe. Op leffe.com kun je nog vele andere heerlijke gerechten vinden zoals de Croque-monsieur 2.0 met eendenborst en de Millefeuille van zonnige groenten met kaas.

Bekijk het onderstaande filmpje voor het complete gerecht.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Spotten is zeg maar echt mijn ding. Altijd op zoek naar de meest unieke, ludieke en toffe producten die je leven compleet maken. Daarnaast wereldkampioen in stare-down contests. Head honcho van Toffedingen.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *