Infanterie – niet alleen tof speelgoed!!

Published On 25 October, 2012 | By Spotvogel |

Moest de infanterie In de klassieke oudheid en de middeleeuwen nog gewoon vechten met zwaard, speer, boog, kruisboog of andere hand wapens, tegenwoordig hebben ze heel wat toffere uitrusting tot hun beschikking. Dat is helemaal niet verkeerd, aangezien de infanterie de taak heeft op de grond conflicten te beslissen die niet met zwaar geschut opgelost kunnen worden. Een goede uitrusting is daarbij natuurlijk onontbeerlijk.

Zo heeft de infanterie bijvoorbeeld high tech nachtzichtapparatuur tot hun beschikking waarmee ze ook ‘s nachts en in donkere gebouwen alles scherp in de gaten kunnen houden. Apparatuur die toch al snel €10.000 kost.

Maar €10.000 is nog niks vergeleken bij de kosten van het voertuig waar je in rijdt! Jij dacht dat €431.000 euro voor een Bentley Mulsanne veel geld was? Wat dacht je van €3,9 miljoen voor een CV90?! Een CV wattes? Een CV90, het voertuig dat de pantserinfanterie gebruikt om zich te verplaatsen. Er passen dus meer mensen in dan een Bentley en uiteraard krijg je voor 3,9 miljoen ook meer PK dan een Bentley, namelijk 550, daarnaast heb je ook nog eens de beschikking over een Bushmaster III 35/50 kanon. Zo blijf je veilig wanneer tanks je onder vuur nemen.

Niet iedereen kan zo’n Bushmaster III kanon bedienen natuurlijk dus de infanteristen te voet zijn bewapend met wat minder zwaar geschut. Het geweer dat infanteristen tot hun beschikking hebben is een Diemaco C7, een onder licentie geproduceerde M16. Zoals onze favoriete youtube wapen recensent FPSRussia hier laat zien aardig gevaarlijk…. euhhh speelgoed:

Gelukkig heb je niet alleen tof materieel en wapens tot je beschikking. Je teamgenoten staan namelijk ook voor je klaar. Een belangrijke reden dat de infanterie zo effectief werkt als ze doen is dat je werkt in teams. Het team aspect is enorm belangrijk, essentieel zelfs. Iedereen heeft zijn eigen taken en verantwoordelijkheden en je kunt erop vertrouwen dat deze zo goed mogelijk worden vervult. Dat komt goed uit, want je leven ligt regelmatig in elkaars handen. Werken bij de infanterie, of dat nou bij de de gewone infaterie is, de luchtmobiele brigade of de pantserinfaterie, vraagt om een ijzeren discipline, een uitstekende conditie en een flinke dosis doorzettingsvermogen. Maar je moet vooral een echte teamspeler zijn, want ook al heb je toffe dingen tot je beschikking, alleen samen klaar je de klus.

Lijkt het je wat om bij de infanterie aan de slag te gaan? Schrijf je dan nu in voor de Open Dagen Infanterie en ervaar zelf wat het werken bij de infanterie zo bijzonder maakt!

 

 

 

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Spotten is zeg maar echt mijn ding. Altijd op zoek naar de meest unieke, ludieke en toffe producten die je leven compleet maken. Daarnaast wereldkampioen in stare-down contests. Head honcho van Toffedingen.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *