Intelligent opladen

Published On 19 December, 2013 | By Pim |

In tijden van crisis moet een mens slim zijn; handelen met de middelen binnen het bereik. Iedereen heeft stroom, maar verspilt deze ook met bakken. Zodra je smartphone of laptop volledig is opgeladen, maar je vergeet de stekker uit het stopcontact te trekken, verspil je op jaarbasis tientallen euro’s aan elektriciteit. Enerzijds slecht voor je portemonnee maar anderzijds ook een aanslag op het milieu. En we zijn allemaal immers graag groen en verantwoord bezig.

De dames en heren van Velvetwire komen ons daarbij helpen. Zij brengen de Powerslayer: een lader die tussen je apparaten en het stopcontact wordt geplaatst. De Powerslayer sluit de stroomtoevoer af zodra het aangesloten apparaat volledig is opgeladen. Het apparaat registreert dan wanneer je laptop of telefoon vol is en schakelt vervolgens de lader en de toevoer vanaf het stopcontact af.

Het elegante apparaat is te koop voor 40 dollar, maar bij goed gebruik heb je dat er al snel uit. Daarbij ben je super verantwoord bezig, wat natuurlijk net zo hard telt. Samen voor een schone planeet; zit er toch nog een verkapte kerstgedachte achter. Een beter milieu begint tenslotte bij jezelf!

Op deze manier verleggen we onze taken steeds meer naar elektronisch gestuurde apparaten. De stille opkomst van de slimme software. Laten we beginnen met deze toevoeging op onze opladers.

Reserveer ‘m hier alvast op Kickstarter!

4.86 avg. rating (97% score) - 7 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik waardeer en bewonder de mens, fijne muziek, prettige feestjes en een goed verhaal. En vanaf deze plek bedien ik jullie met fijne woordspinsels over bijzonder sappige, grappige, hippe, inspirerende, actuele, maar hoofdzakelijk zeer toffe dingen.

2 Responses to Intelligent opladen

 1. Raymond says:

  Leuke en slimme gadget, is er hier al bekend waar deze in Nederland te koop is? Ik kan er niks over vinden. Op http://www.powerslayer.nl wordt gek genoeg doorverwezen naar Amazon.com, dus lijkt het erop dat deze nog helemaal niet in NL te koop is?

  • Freek Keesen says:

   Er staat onderaan bij questions: “We have added a new reward that offers international shipping option. You can select this reward if living outside the US.”
   Op https://web.velvetwire.com/ kan je inderdaad via Amazon betalen. Ik denk dat ze ook naar NL shippen, maar ik weet het niet zeker. Amazon gaat tevens ook een afdeling in Nederland opbouwen..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *