Iris: een camera bestuurd door je oog

Published On 26 June, 2012 | By Ming |

Je ogen gebruiken om een camera te bedienen is niet een nieuw idee. Zo heeft Canon in het verleden al eye-controlled focusing aangeboden in zijn SLR’s.

Mimi Zou brengt dit concept naar de next level met haar concept; Iris. Een camera die de vorm heeft van een objectief die je bediend door er simpelweg doorheen te kijken. Focussen, zoomen en foto’s maken worden gedaan door te kijken, wijder/versmallen van de ogen en te knipperen.

Werking Iris door Mimi Zou

De camera maakt gebruik van biometrische technologie om de mensen te herkennen die de camera gebruiken. Hierdoor worden de voorkeursinstellingen van de gebruiker herkend en ingeladen zoals diafragma ISO en display.

Als de gebruiker door de camera kijkt, kunnen ze in en uitzoomen door hun oogleden groter of kleiner te maken. Het maken van en foto gebeurd simpelweg twee keer knipperen van je ogen.

Als de foto is genomen, zal de biometrische technologie ook de persoon die is gefotografeerd herkennen aan hun iris waardoor de persoon in kwestie kan worden getagged.

Video Iris door Mimi Zou

Het interessante concept van Mimi Zou laat zien dat een camera in de toekomst steeds meer een verlengstuk word van het menselijk lichaam.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Mensen die me kennen, zeggen dat ik een visueel ingesteld persoon ben. Daar zouden ze weleens gelijk in kunnen hebben. Ik hou dan ook van beelden, of het nou gaat om een foto, een video of gewoon een mooi ontwerp. Niet voor niets bestaat de uitdrukking; Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Ming op Google+

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *