Sandisk iXpand-flashdrive: Nuttige uitbreiding voor iPhone

Published On 12 October, 2016 | By Thomas Nekkers |

Sandisk heeft met de iXpand-flashdrive een grote stap gemaakt richting een ideale geheugenuitbreiding voor je iPhone en iPad. Met de iXpand is het mogelijk om met slechts een aantal tikken alle foto’s en video’s van je iPhone/iPad naar de USB-stick te verplaatsen, waardoor er geen foto’s verloren gaan, maar je geheugen ook niet vol raakt.

Iedereen kent het wel: na verloop van tijd raakt je smartphone vol met onzin. Of het nou foto’s zijn die je van groepsgesprekken op WhatsApp doorkrijgt of foto’s en video’s die je zelf schiet, of misschien zelfs muziek: je opslag vol krijgen is voor de meesten onder ons geen enkel probleem. Het vrijmaken van ruimte is hetgeen wat ons meestal problemen oplevert. Met een Android telefoon kon er nog veel data overgeschreven worden naar de SD-kaart, maar met een iPhone was dit onmogelijk. Sandisk wil met deze iXpand dit proces ook voor iPhone-bezitters mogelijk maken.

Via app foto’s overzetten

Wanneer je de lightning-connector van de iXpand in je iPhone plaatst, opent automatisch een verzoek om de iXpand app te installeren. Dit gedaan hebbende, zal vanaf de volgende keer meteen de app starten. Via deze iXpand app is het mogelijk om alle foto’s en video’s van het apparaat over te zetten op de iXpand, waardoor je praktisch gezien 32GB extra geheugen voor je iPhone hebt.

Screenshot iXpand Sync app

Via USB ook met je pc/Mac te verbinden

Aan de andere kant van deze vraagteken-vormige USB-stick zit een USB 3.0-verbinding, voor op je pc of Mac. Daarmee heb je ook vanaf je desk- of laptop toegang tot de bestanden die je van je iPhone gehaald hebt. Kopieer in één keer al je vakantiefoto’s naar je laptop of bewerk een filmpje dat je gemaakt hebt en zet het op YouTube. Een ander groot voordeel: het is ook mogelijk om video’s (films!) op de iXpand te zetten en vervolgens op je iPhone of je iPad te bekijken. Ideale oplossing als je thuis geen NAS of streamingserver hebt.

Geheime bestanden blijven geheim

Er zijn talloze redenen te bedenken waarom foto’s, video’s of (documenten)scans het liefst privé gehouden worden en met de iXpand is dit geen probleem. Zowel op je iPhone/iPad als op je computer is het mogelijk bestanden te coderen op de iXpand. Dit gebeurt mobiel via dezelfde app en op je computer met een programma, voor Windows en Mac OS, dat standaard op de stick meegeleverd wordt.

Eindoordeel: 8/10

De Sandisk iXpand Flashdrive is een ontzettend handige tool, met vrijwel geen nadelen. Er zit geen beschermend hoesje omheen, dus er dient voorzichtig mee omgesprongen te worden. Daarnaast zie ik eigenlijk alleen maar voordelen bij deze USB-stick!

 

Heb je zelf al ervaring met een (soortgelijke) USB-stick voor de iPhone of wil je gewoon ideeën uitwisselen met andere iPhone-eigenaren met ruimtetekort? Like onze Facebookpagina en word lid van de ToffeDingen-community!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Nieuwe technologie en sporten. Daar draait het leven toch om? Het enige wat nog mooier is dan technologie en sporten is technologie voor bij het sporten. Daar hoor je mij dan ook de hele dag over babbelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *