Je eigen eten printen met de Foodini

Published On 15 January, 2014 | By Maartje |

De 3D-printer is het helemaal! Volgens de kenners duurt het ook niet heel lang meer totdat iedereen er eentje in huis heeft. Er is nu wat nieuws op de 3D-printermarkt, de Foodini: een 3D-printer waarmee je eten kunt printen.  Wie wil dit nou niet!

De Foodini is niet letterlijk een printer, maar een soort slagroomspuit die laagje op laagje spuit. Hetzelfde idee als hoe een 3D-printer werkt. Maar in plaats van een product dat niet eetbaar is, gebruik je bijvoorbeeld deeg, chocolade, groente, saus of een ander eetbaar product om zo een ingesteld vormpje te printen. Zo kun je bijvoorbeeld perfecte koekjes of je eigen pizza ‘printen’.

De Foodini is geïnspireerd op de machines die worden gebruikt in chocoladefabrieken. Daar wordt chocolade en snoep op grote schaal geproduceerd met grote machines. De Foodini is nu nog een concept en is waarschijnlijk over een half jaar verkrijgbaar voor ongeveer $1300 dollar. Ik vind het een leuk idee, vooral dat je perfecte vormpjes kunt creëren. Nu alleen nog even sparen!

5.00 avg. rating (99% score) - 4 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik ben een echt mensen-mens, gezelligheid staat bij mij op nummer één! Ik ben dol op lekker eten, wijn, uitslapen, jasjes en de film Bridget Jones Diary. Ik ben altijd met van alles tegelijk bezig en ik kan nooit kiezen wat ik moet eten. Wat ik niet kan missen is kaas en kauwgom!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *