Je zorgverzekering kiezen, hoe zit dat ook alweer?

Published On 18 October, 2015 | By Sabine Langhout |

Aan het einde van het jaar krijg je de kans om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar of om je pakket te wijzigen bij je huidige zorgverzekeraar.

Iedereen stelt het uit omdat het zo’n gedoe lijkt. Al die polissen en vergoedingen vergelijken. Maar het is heel simpel: bepaal voor jezelf of je gezinssituatie er volgend jaar anders gaat uitziet en voor welke zorg je je graag wilt verzekeren. Zoek dan specifiek naar bijpassende vergoedingen, de pakketten zijn altijd opgebouwd van minder naar meer vergoedingen. Of maak gebruik van de overstapcoach.

Nederlandse zorgverzekeraars, zoals Menzis, gaan contracten aan met zorgverleners, zoals huisartsen en ziekenhuizen. Afhankelijk van de aanvullende verzekering en de hoogte van je vrijwillig eigen risico kan jouw dekking en premie variëren.

menzis

 

Je kan kiezen tussen een naturapolis en een restitutiepolis. Bij een naturapolis kies je altijd voor een zorgaanbieder die een contract heeft met Menzis. Dan betaalt Menzis direct je zorgkosten aan de zorgaanbieder. Als je een restitutiepolis hebt, en kiest voor een zorgaanbieder die geen overeenkomst heeft met Menzis, betaal je zelf de nota. Deze kosten kun je vervolgens wel declareren bij Menzis. Wat je terug krijgt is afhankelijk van het gemiddeld marktconform tarief.

Declareren van een nota steeds makkelijker geworden. Je hoeft alleen maar vanuit de app een foto van de nota te maken, deze wordt dan automatisch naar Menzis verzonden. Makkelijk toch?

Je hebt nog tot het einde van het jaar om van zorgverzekeraar te wisselen.

Waarom is het vinden van de juiste zorg eigenlijk zo belangrijk? In Nederland is het erg belangrijk om goed verzekerd te zijn. Gelukkig bieden verzekeraars voldoende mogelijkheden om ook daadwerkelijk goed verzekerd te zijn. Aanvullende verzekeringen kunnen er voor zorgen dat je geen onverwachts hoge kosten hebt. Bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering is het fijn om goed geïnformeerd te worden over de mogelijkheden. Daarvoor kun je onafhankelijke zorg vergelijkingssites bezoeken, maar ook de sites van zorgverzekeraars zelf.

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Hallo! Als Communicatiewetenschap studente, en eigenaar van mijn eigen bedrijf SABcreëert, heb ik erg veel interesse in reclames en alles wat er om heen gebeurt. In mijn blogs probeer ik antwoord te geven op vragen over de reclames zoals: wat is de boodschap? Welke strategie komt in deze reclame naar voren? Is de reclame effectief? Wat ik leer tijdens mijn studie kan ik goed toepassen bij het beantwoorden van deze vragen. Daarmee wil ik mijn lezers wat meer mediawijs maken en een kritische blik geven op de duizenden reclames die jaarlijks voorbij komen. Meer weten? Check www.sabcreeert.nl!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *