John Coffey roept op tot barmhartigheid

Published On 19 October, 2016 | By Thomas Nekkers |

De Utrechtse rock ‘n’ roll-band John Coffey gebruikt zijn nieuwste videoclip om een zeer actueel en belangrijk probleem aan te pakken: de vluchtelingencrisis in West-Europa.

“…we tried to find a place to stay in safety and far away from fighting, gunshots, armies. But now we find ourselves in a muddy place”

In de clip van de nieuwe single “No House For Thee” zijn beelden te zien van een vluchtelingenkamp in Duinkerke, Frankrijk. In deze beelden, die overigens gemaakt zijn door Utrechtse studenten, wordt getoond hoe het vluchtelingenkamp niet meer dan een drassige boerencamping is, zonder moderne voorzieningen en verwarming.

Tijdens de openingsscène zien we een Irakese man die uitlegt dat hij naar Europa gedwongen is door het geweld, de chaos en de oneerlijkheid in zijn thuisland. Hij legt uit dat hij in Duinkerke in een modderpoel opgevangen wordt en dat hem naar zijn ID-kaart gevraagd werd. “Ze vroegen: “ID-Kaart of paspoort?” Maar hier kan ik je niks geven. Het enige wat ik heb zijn mijn kleren. Niet eens geld. Nee. Daarom noemen ze ons vluchtelingen.”

Bekijk hier de videoclip voor “No House For Thee”:


Protesten

De beelden zijn zeker aangrijpend en komen op een juist moment. Nu er voor morgen weer rellen demonstraties gepland staan in Utrecht en in veel andere steden de discussie ook nog lang niet afgelopen is, is dit misschien wel een call-to-action voor iedereen om tot bezinning te komen en zich te realiseren dat vluchtelingen ook mensen zijn.

Meer bekendheden laten zich horen

John Coffey is niet de eerste band die hun bekendheid gebruikt om een boodschap over te brengen. Zo liet U2-zanger Bono vorig jaar tijdens een tournee al weten zich betrokken te voelen bij het probleem en maande hij de nationale regeringen om tot een oplossing te komen. Daarnaast pakte ook wieler-wereldkampioen Peter Sagan vorig jaar na zijn overwinning een moment om Europa toe te spreken vanuit Richmond, Virginia:

Wat vind jij van de clip en van de boodschap? Denk je dat John Coffey hun boodschap zo goed over krijgt of hadden ze het anders moeten aanpakken? Laat het ons weten in de reacties! En wil je nooit meer iets tofs missen? Like dan onze Facebookpagina en geef aan dat je ons als eerste in je timeline wil zien!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Nieuwe technologie en sporten. Daar draait het leven toch om? Het enige wat nog mooier is dan technologie en sporten is technologie voor bij het sporten. Daar hoor je mij dan ook de hele dag over babbelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *