Johnnie Walker – Black Label; een whisky met een buitengewoon smaakpalet.

Published On 10 February, 2014 | By Tom |

Whisky. Een gevoel van welgestelde mannen bij een haard. Comfortabel zittend in hun Windsor fauteuil spreken ze de dagen door waarbij de rokende sigaar niet niet uit hun rechterhand verdwijnt. Een trekje wordt er nauwelijks genomen, hoogstens om de sigaar brandend te houden. De tweed jasjes hangen in een donkere hoek van de kamer aangezien ze deze nu niet nodig hebben om de wind van het lijf te houden.

Het zouden zomaar de beelden kunnen zijn die bij je boven komen wanneer je aan whisky denkt. Zeker wanneer het de betere whisky’s betreft. Niet helemaal onterecht natuurlijk, aangezien de recepten van bijvoorbeeld een Johnnie Walker Black Label al vele jaren ongewijzigd is. Toch wordt het nog steeds beschouwd als de Schotse luxewhisky bij uitstek, het criterium waaraan alle andere worden gemeten.

Wat maakt de Black Label dan zou bijzonder? Ten eerste is er de lange, zorgzame voorbereiding. Minimaal 20 jaar voorbereiding voordat hij wordt samengesteld uit whisky uit de beste distilleerderijen door heel Schotland. Uiteraard gerijpt – altijd op een andere manier, afhankelijk van de bijzondere eigenschappen van hout, klimaat en locatie – in de fijnste vaten die er te vinden zijn. Dan is het aan de Master Blender om deze whisky’s te blenden tot een whisky met een buitengewoon smaakpalet.

Deze uitgebreide zorg heeft er toe geleid dat Johnnie Walker Black Label vele prijzen binnen heeft mogen slepen. De blend is tegenwoordig nog steeds net zo rijk en zacht als in de tijd dat de zoon en de kleinzoon van John Walker Master Blenders waren en heeft nog steeds de authenticiteit van zijn schepper. Tegenwoordig worden er meer Black Labels verkocht dan elke andere luxe Schotse blended whisky ter wereld. Iets waar ze bij Johnnie Walker maar wat trots op zijn. En terecht natuurlijk!

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik hou van communicatie. Niet alleen in de kroeg of in de supermarkt, maar ook zeker online! De vrijheid die het internet me biedt is me een groot goed. Mijn doel? Een (virtuele) glimlach om een schrijfsel maakt ook mijn dag weer heel wat plezieriger!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *