KFC: zet die roze bril af

Published On 15 October, 2015 | By Sabine Langhout |

Op Facebook lijkt het alsof iedereen een beter, spannender, gezelliger en wilder leven heeft dan jij. Posts over dure aankopen, kleine geluksmomentjes en vakantiekiekjes waar je jaloers van wordt. Stuk voor stuk geen uitzondering in je Facebook nieuwsoverzicht. 

kfc facebook

Maar is het wel wat het lijkt? Één ding is zeker, mensen zetten vooral (als niet altijd) positieve, leuke dingen op Facebook. Die dingen waarvan ze vinden dat de rest van de wereld dat mag/moet lezen. Vaak is het een beetje een roze bril. Natuurlijk lijkt het of iedereen het beter heeft dan jij, maar ook zij zetten enkel de leuke dingen op Facebook! Een beetje scheef is het dus wel.

KFC snapt dit fenomeen, en wil graag voorkomen dat je down wordt van al die gezellige posts. In de nieuwste reclame van KFC zien we hoe een man aan het overwegen is om de vakantiefoto van zijn vrienden te liken. Terwijl hij op zijn werk achter zijn bureau zit, zijn zij lekker aan het genieten van cocktails, zon, zee en strand. Maar KFC laat ook meteen zien dat het allemaal niet zo rooskleurig is als dat vakantiekiekje doet denken.

‘Lets think about what is real and what isn’t’ – Daar eindigt het spotje mee. Met andere woorden, die foto is niet echt real, maar KFC wel. Op je kipburger zit namelijk 100% echte kip.

Ik geloof ze wel. Jij?

Bekijk de reclame hieronder:

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Hallo! Als Communicatiewetenschap studente, en eigenaar van mijn eigen bedrijf SABcreëert, heb ik erg veel interesse in reclames en alles wat er om heen gebeurt. In mijn blogs probeer ik antwoord te geven op vragen over de reclames zoals: wat is de boodschap? Welke strategie komt in deze reclame naar voren? Is de reclame effectief? Wat ik leer tijdens mijn studie kan ik goed toepassen bij het beantwoorden van deze vragen. Daarmee wil ik mijn lezers wat meer mediawijs maken en een kritische blik geven op de duizenden reclames die jaarlijks voorbij komen. Meer weten? Check www.sabcreeert.nl!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *