Kickstarter: top 10 projecten van dit moment

Published On 29 January, 2013 | By Ming |

Iedereen heeft zo zijn eigen mening over Crowdsourcing, of het nou positief of negatief is, een ding is zeker! Crowdsourcing zorgt ervoor dat projecten die normaal gesproken niet van de grond of bij het publiek komen, ineens wel in de aandacht staan. En tja, waarom zou je niet een project “pledgen” als je er het volste vertrouwen in hebt dat het gaat werken, met als bijkomend voordeel dat je als early bird en early adopter meteen een van de eerste versies thuisgestuurd krijgt. Cool he? Daarom hebben wij een top 10 samengesteld van Kickstarter projecten waar je nu nog op kunt “pledgen”.

10. The KeyFlip

Eigenlijk is het helemaal niet logisch om een bos met sleutels op zak te hebben, ze steken namelijk alle kanten op. De KeyFlip zorgt ervoor dat je op een makkelijke manier je sleutels bij je kan dragen en op een stijlvolle manier. Bijkomend voordeel is dat je met de KeyFlip ook altijd een flessenopener bij de hand hebt.

Meer info over de KeyFlip is te vinden op Kickstarter.

9. Civility YoYo

Je hebt er vast weleens mee gespeeld toen je nog een kind was, een yoyo. Waarschijnlijk had je de hele simpele versie net als ik die omlaag en omhoog kon, maar waar je verder niet zo heel veel trucjes mee kon. Ik kan me nog herinneren dat er op een gegeven moment in de tijd dat ik op de basisschool zat de yoyo weer helemaal in was. Niet een gewone, maar eentje waar je allemaal trucjes mee kon doen. Zelf ben ik er na mijn basisschool tijd niet meer mee verder gegaan. Maar sommige mensen zijn nog steeds actief bezig met Yoyo-en en het oefenen van toffe yoyo moves.

YoTricks.com is een van de sites die speciaal gemaakt is voor yoyo fans, zij houden je op de hoogte van de nieuwste yoyo ontwikkelingen en laten je ook zien hoe je de tofste trucjes kan doen. Helaas werken niet alle trucjes op alle yoyo’s. Daarom hebben de mensen van YoTricks.com een eigen yoyo laten ontwikkelen genaamd de Civility Yoyo.

Meer informatie is te vinden op de Civility Yoyo pagina op Kickstarter.

8. Scandock

Gebruik jij weleens je smartphone als een scanner? Dan is de Scandock misschien wel wat voor jou. De Scandock zorgt er namelijk voor dat je samen met je iPhone professionele scans kunt maken. Hoe dat kan? Met de speciale dock zorgen ze ervoor dat je te scannen voorwerp altijd goed belicht is, door je SmartPhone in de dock gaan de lichten namelijk automatisch aan. Met de speciale app en de kleurcodes die op de dock zitten worden de kleuren automatisch gecorrigeerd.

Lees meer over Scandock op Kickstarter

7. Almond+ : 802.11ac Touchscreen Wifi Router + Smart home Hub


Sinds de komst van WiFi meer dan een decennium geleden, hebben we een grote stijging in snelheid gezien. Maar raar genoeg blijft de manier waarop we met de router communiceren op dezelfde manier gaan als jaren geleden. De meeste mensen vinden het namelijk nog steeds lastig om een router te installeren en te managen.

Almond had daar een oplossing voor door juist een hele andere richting op te gaan dan huidige makers van routers. Zij hadden met de Almond de eerste router op de markt gebracht met een touchscreen. De makers van de Almond gaan nu weer een stukje verder en zijn nu bezig met de Almond+. De Almond+ is een supersnelle 802.11ac WiFi router met een snelheid van 1.17GB/s compatible met Z-Wave & ZigBee smart sensors. De laatste paar termen zeggen je misschien niet zo heel veel, maar het komt er op neer dat de Almond+ naast dat het een router ook een Smart home Hub is.

Naast de technische waarde van het apparaat is de Almond+ niet gemaakt om achter je bank te verstoppen. Het apparaat is ook nog mooi vormgegeven waardoor je het in kan bouwen in je muur of op je tafel, kabels kunnen volledig uit het zicht worden weggewerkt .

Special voor Kickstarter backers zijn er 4 speciale kleuren beschikbaar: Pearl White, Sky Blue, Kickstarter Green & Funky Red.

Bekijk het project Almond+ op Kickstarter

6. The Smartphone Film Scanner

De mensen bij Lomography hebben het weer eens voor elkaar, zij hebben namelijk een Smartphone Film Scanner gemaakt. Met je iPhone is het daarom nu ook mogelijk om je 35mm films te scannen met als bijkomend voordeel dat het meteen digitaal is. Digitaal heeft zo zijn voordelen, want nu kan je je 35mm foto’s bewerken, printen en delen via social media.

Voor meer info check de Kickstarter pagina van de lomography smartphone film scanner

5. RoBo 3D Printer

Met de komst van de printer konden we zelf onze documenten en foto’s uitprinten. Maar wat nog toffer is, is het printen van 3D modellen. Het nadeel ervan is dat 3D printers op dit moment nagenoeg onbetaalbaar is en de programma’s te ingewikkeld zijn voor mensen zoals jij en ik. De RoBo 3D printer biedt daar wellicht een oplossing voor. De RoBo 3D is namelijk de ultieme 3D printer waar je waarschijnlijk op hebt zitten wachten. In combinatie met open source oplossingen kan je alle informatie online vinden en zelfs je eigen onderdelen voor de RoBo 3D printer zelf kan printen. De RoBo 3D is gemaakt voor architecten, ontwerpers, hobbyisten, eigenaren van kleine bedrijven en studenten.

Meer informatie is te vinden op de Kickstarter pagina van RoBo 3D

4. The Omega titanium wallet

Waarom zou je tegenwoordig als man zijnde nog een grote portemonnee mee moeten nemen. We betalen tegenwoordig de meeste dingen met een creditcard of een pinpas, identiteitsbewijzen en rijbewijzen zijn van hetzelfde formaat en visitekaartjes zijn ook niet veel groter. Misschien is het daarom wel tijd om van je oude portemonnee te ontdoen. Een van die kleinere portemonnees is The Omega titanium wallet, een portemonnee die bestaat uit 2 titanium onderdelen die bij elkaar worden gehouden door een aantal elastiekjes. Bijkomend voordeel is dat je met de The Omega titanium wallet meteen je pasjes beschermd tegen breken en het RFID signaal blokkeren.

Meer informatie over The Omega titamium wallet is te vinden op hun Kickstarter pagina.

3. The Bridge

Dat kleine portemonnees (pasjeshouders) de toekomst zijn, is ook te zien in The Generation Bridge. Qua ontwerp lijkt het erg op The Omega titanium wallet met het verschil dat The Bridge niet bij elkaar wordt gehouden door 4 elastiekjes en de toevoeging heeft van een geldclip. The Bridge hoopt hiermee een brug te slaan tussen het nieuwe (pasjes) en het oude (geldclip).

Meer informatie is te vinden op de Generation Bridge pagina van Kickstarter.

2. GameStick

We hebben het op ToffeDingen al een keer gehad over de GameStick. De kleinste gameconsole voor je televisie blijft een cool apparaat. De GameStick kan je namelijk door middel van een HDMI stick aansluiten op je televisie, daarna verbind je de controller door middel van bluetooth met de GameStick HDMI stick en het gamen kan beginnen.

Meer informatie is te vinden in ons artikel over de Gamestick en uiteraard ook op de pagina van GameStick op Kickstarter.

1. Duo: twin lens reflex camera

De Duo: twin lens reflex camera kan ik alleen maar toejuichen als liefhebber van fotografie. Wat is dit namelijk gaaf, een combinatie van de klassieke TLR en de polaroid. De Duo wordt verkocht als een kit die je zelf in elkaar kunt zetten. Het enige wat je zelf hoeft te doen is de Duo te voorzien van een lens en een polaroid of film achterkant van jou keuze.

Meer info is te vinden op de Duo pagina van Kickstarter

5.00 avg. rating (99% score) - 4 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Mensen die me kennen, zeggen dat ik een visueel ingesteld persoon ben. Daar zouden ze weleens gelijk in kunnen hebben. Ik hou dan ook van beelden, of het nou gaat om een foto, een video of gewoon een mooi ontwerp. Niet voor niets bestaat de uitdrukking; Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Ming op Google+

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *