Kijk daar, een olifant!

Published On 14 October, 2013 | By Sam |

Honden valt het te leren, olifanten kunnen het al! Waar zal ik het over hebben? Precies, het begrijpen van handgebaren. Het begrijpen van handgebaren geldt als een indicatie van intelligentie en nu we weten dat een olifant dit zonder training kan, zijn deze slurfdieren misschien nog wel veel slimmer dan we al dachten.

Eerder mocht de olifant zich al benoemen tot een intelligent dier, toen onderzoekers ondervonden dat olifanten kunnen samenwerken en hier zelfs de logica achter begrijpen. En daarnaast is het al jaren bekend dat olifanten een bijzonder goed geheugen hebben. Maar nu zijn onderzoekers van de University of St Andrews in Scotland erachter dat de olifant het enige dier ter wereld is dat de functie van een wijsvinger begrijpt. Zonder dat olifanten aangeleerd is dat een wijzende vinger wijst naar iets waar naar gekeken moet worden, kijkt de olifant uit zichzelf al naar de wijzende vinger van de mens.

Je vraagt je misschien af hoe de onderzoekers dit onderzoek hebben uitgevoerd? Nou waarschijnlijk precies zoals je zou verwachten. De onderzoekers lieten 11 Afrikaanse olifanten kiezen tussen twee emmers. Één van de onderzoekers wees naar de emmer waar het eten inzat. Het resultaat? 70% van de emmers met eten werden leeg gezogen door de dieren. Door dit onderzoek kunnen de onderzoekers concluderen dat de dikhuiden slim genoeg zijn om mensen te begrijpen.

Door deze nieuwe ontdekking gaan dezelfde onderzoekers nu kijken of olifanten zelf ook wijzen, bijvoorbeeld met hun slurf of voorpoot, of dat ze spontaan begrijpen wat mensen met hun vingertje bedoelen. Wie weet kunnen ze ons zelfs nog iets leren!

Bekijk onderstaand filmpje en zie een slimme olifanten actie

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik ben Sam! Een enthousiaste student bedrijfscommunicatie die graag schrijft over Toffe Dingen. Ik hou van appels, de Efteling en vroeg opstaan. Voor Toffe Dingen schrijf ik over van alles. Als het maar Tof is. Ik word blij van chocola, groene thee en leuke mensen om me heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *